Mezőkövesd hírei

2017.11.19. 10:17

Jelentős beruházás valósult meg Mezőkövesden

Mezőkövesd - Ünnepélyesen átadták a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő legújabb beruházásait november 10-én.

Mezőkövesd - Ünnepélyesen átadták a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő legújabb beruházásait november 10-én.

Az ünnepségen elsőként dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere beszélt a beruházásokról. Kiemelte, hogy a két fejlesztés, a csúszdapark és a fedett élményfürdő összértéke mintegy 2,3 milliárd forintba került.

– A magyar kormány az elmúlt három évben Mező­kövesd városának és a Zsóry fürdőnek erre a két beruházására összesen 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott. Szeretnék köszönetet mondani ezért a kormánynak, valamint Tállai András országgyűlési kép­viselőnek – mondta dr. Fekete Zoltán, aki hozzátette: az elkövetkezendő 3–4 hónapban olyan országos reklámkampányt fognak indítani, amely remélhetőleg megalapozza a jövő évi látogatói létszámnövekedést, hiszen a cél az, hogy az 500 ezret elérje a fürdő vendégeinek száma 2018-ban.

Folyamatos fejlődés

– Korábban azt a célt fogalmaztuk meg, hogy Mező­kövesdnek egy 21. századi európai kisvárossá kell fejlődnie. Azt gondolom, hogy jó úton haladunk, hiszen a városban rendezett az infrastruktúra, új utak, épületek, folyamatos a fejlődés Mezőkövesden. Azt lehet mondani, hogy az elmúlt 20 évben lényegében minden meg­újult és sok beruházás, illetve fejlesztés valósult meg, ami az itt élők egzisztenciáját és mindennapi közérzetét javítja – mondta Tállai András államtitkár, a térség ország­gyűlési képviselője.

Kiemelte, hogy nemcsak a sport, az idegenforgalom, valamint a közintézmények fejlődnek, hanem az országban elsőként fogják átadni – várhatóan jövő márciusban – azt a közigazgatási centrumot, ami a járásban élőknek a könnyebb ügyintézését fogja szolgálni.

– Úgy gondolom, hogy a térséget tekintve is jelentős beruházás valósult meg a Zsóryban, hiszen egy időben összesen nyolc csúszdát használhatnak majd a fürdőzők, melyek hossza eléri a 665 métert – mondta Dányi Gábor, a D-Gesztor Bau Kft. ügyvezetője.

ÉM


Tények

Csúszdapark

Összesen nyolc csúszda, melyek 8, 11 és 16 méter magasságból indulnak, a torony pedig 20 méter magas. Ezek között nagyobb átmérőjű csőcsúszdák is találhatóak, van olyan, melynek a hossza meghaladja a 150 métert. Elsőként Bajzát László és csapata avatta fel a csúszdákat.

Uszoda

Az élményfürdő medencéi egy légtérben vannak a felújított uszodával, amelybe egy teljesen új vízforgatórendszert építettek és a burkolata is megújult. A medencetest mérete nem változott, ugyanakkor a külső részt szintén teljesen felújították. A szauna az uszoda hátsó részéből a bejárathoz került át, míg a régi helyén új vizes­blokkot és illemhelyeket alakítottak ki.

Élményfürdő

400 négyzetméternyi új vízfelület, tizenkét pezsgőágy, három nyakzuhany, egy hullámfürdő, melyben a hullámzást egy speciális labda biztosítja. Az épület elemei közé tartozik három csúszda, egy hatszemélyes, szintén élményelemmel ellátott csészefürdő, egy sodrófolyosó és három álló gerincmasszírozó kabin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!