Mezőkövesd hírei

2016.12.05. 14:24

Mezőkövesd Zsóry FC: A Ferencváros ellen is remekeltek, újabb nagy skalpot szereztek

Mezőkövesd - Hét meccs óta veretlen a kövesdiek NB I-es labdarúgócsapata, amely a bajnokot is legyőzte.

Mezőkövesd - Hét meccs óta veretlen a kövesdiek NB I-es labdarúgócsapata, amely a bajnokot is legyőzte.

A hazaiak összeállítása nem szolgált meglepetéssel, az FTC-nél azonban a kegyvesztett Böde a kispadra került. Arra a kispadra, amelyre eltiltása miatt nem ülhetett le Thomas Doll vezetőedző, akit Máté Csaba pályaedző teljes jogkörrel helyettesített. A kezdés előtt Tállai András, a hazaiak klubelnöke ment a pályára, és köszöntötte az egya­ránt 100. élvonalbeli találkozóját játszó Strestiket és Vágit.

Tizenhárom percig FTC-fölényt láttunk, a fővárosiak nem engedték kibontakozni ellenfelüket, ekkor még uralták a középpályát, ahol szervezetten adogattak, de enyhe nyomásuk nem társult gólhelyzettel.

Negyedóra elteltével rendezte sorait a Mezőkövesd, ekkor már az is kiderült, hogy nem kell félniük a Fraditól. Kink lövése adta meg az alaphangot, aztán Hegedűs D. és Strestik vezetett sokat érő akciót, de Molnár G. kísérlete is jelezte, hogy a fürdővárosiak pontokat akarnak szerezni. Fél óra elteltével maradt ki a mérkőzés első ordító helyzete, amikor Bacelic-Grgic labdájával Strestik kilépett, másfél méteres előnnyel közelített Dibusz kapujára, viszont 12 méterről, jobbal a bal kapufa mellé gurított. A túloldalon is akadt egy lehetőség, ennek végén Seung-woo kevéssel tévesztette el a bal sarkot. Jó volt az iram, élvezetes a küzdelem és amikor már mindenki az első félidő végét jelentő sípszóra várt, a szemfüles Molnár G. vezetést szerzett együttesének. Ez sorsdöntő pillanatnak bizonyult, ettől kezdve ugyanis a Ferencvárosnak kellett valamit felmutatnia. Megbízott edzőjük is így gondolta, ugyanis a folytatásra kettős cserét határozott el, a gólképes Radót is beküldte.

Kontráztak

A szünet után kétségtelenül csipkedte magát az FTC, de Hajnalék csak a meddő mezőnyfölényig jutottak. Pintér Attila kontratámadásokra épített taktikája csak azért nem vált be, mert játékosai abszolút ziccereket rontottak el. Érdekes eset történt az 59. percben. Ekkor Szabó Zs., veszélyes játék miatt, közvetett szabadrúgást ítélt a hazaiak javára. Az egyből, szabálytalanul kapura rúgott labdát Dibusz direkt beengedte, így a Fradi kirúgással folytathatta a játékot. Az egyaránt gyors Bacelic-Grgic, Molnár G., Strestik és Kink révén formás és veszélyes rohamokat vezetett a vendéglátó, a zöld-fehérek ekkor még megúszták nehéz pillanataikat, de jött a 80. perc, amikor eldőlt a három pont sorsa, újabb kövesdi találat született. A Ferencváros még küszködött bő tíz percig, aztán játékosai lehajtott fejjel vonultak az öltözőbe. Eddig még soha nem kaptak ki a mezőkövesdiektől, most ez is megtörtént velük. Mivel a két csapat közötti első meccsen 2-2-es eredmény született, a mostani 2-0 így valójában már nem is meglepetés, a szárnyaló borsodiak oldaláról nézve egyenesen papírforma.

Érett és taktikus

A minden csapatrészében erős, gyenge pont nélküli Mezőkövesd Zsóry FC – kiváló szereplésével – talán az egész őszi szezon egyik legnagyobb meglepetését okozza, bár azt sem várta senki, hogy a legutóbbi pontvadászatot óriási fölénnyel nyerő Fradi bukdácsolni fog (és a majdnem kiesett Vasas vezeti majd a táblázatot). A borsodiakra nehéz még olyan jelzőket találni, amelyeket eddig nem írtunk le. A csapat valamennyi tagja ezúttal is átlagon felülit nyújtott (a sérült Diallo sem hiányzott), a társaság érett és taktikus futballal rukkolt ki, eddig összegyűjtött 27 (!) pontja pedig a legmerészebb álmaikat is felülmúlja, egyesek már egyenesen Pintér-titokról beszélnek. Hudákék nem is győzték fogadni a nézők gratulációit, a lefújás után még hosszú perceket kellett szurkolóik társaságában tölteniük – az ünnepléssel.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC

2-0 (1-0)

Mezőkövesd, 3500 néző. V.: Szabó Zs. (Szert, Szalai).

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (6) – Vági (6), Hudák (7), Szeles (6), Gohér (5) – Mevoungou (6), Hegedűs D. (5) – Molnár G. (7), Bacelic-Grgic (6), Kink (5) – Strestik (6). Vezetőedző: Pintér Attila.

Ferencvárosi TC: Dibusz (6) – Dilaver (5), Pintér Á. (5), Nalepa (5), Leandro (5) – Cukic (5) – Lovrencsics (5), Hajnal (6), Gera (6), Seung-woo (5) – Busai (4). Edző: Máté Csaba.

Csere: Pintér Á. helyett Radó (4) a 46., Lovrencsics helyett Nagy D. (5) a 46., Hegedűs D. helyett Tóth B. (5) az 52., Busai helyett Böde (4) a 65., Kink helyett Pauljevic (-) a 76., Mevoungou helyett Devecseri (-) a 91. percben.

Sárga lap: Cukic a 38., Mevoungou az 55., Nagy D. a 80. percben, Tóth B. a 89. percben.

Gólszerző: Molnár G. (1-0) a 45., Bacelic-Grgic, 11-esből (2-0) a 80. percben.

Pintér Attila: – Aki látta a mérkőzést, jól szórakozott, ugyanis nagyon jó meccset játszottunk. Mindkét csapat nyíltan futballozott, közben a mi akaratunk érvényesült. Kétszer-háromszor is egy az egyben vittük Dibuszra a labdát, a kapus azonban bravúrokat is bemutatott. A kimaradt ziccerek után – ilyen a futball – félő volt, hogy a Fradi ki tud egyenlíteni, mert általában ez történik, de most nem így lett. Agresszíven futballoztunk és megérdemelten nyertük meg a találkozót. Szurkolóinknak és mindenkinek megköszönöm a buzdítást és segítséget. Folyamatosan és keményen dolgoztunk a sikerek érdekében, hittem és hiszek abban, hogy a munka mindig meghozza a gyümölcsét.

Máté Csaba: – Ebben a mérkőzésben minden benne volt. A döntetlen szagú első félidő végén durva egyéni hibánkat kihasználva jutott vezetéshez a hazai csapat, amely ezt követően a szünet után bátran kontrázhatott. A második félidőben minden tőlünk telhetőt megtettünk az egyenlítésért, többet birtokoltuk a labdát, de a második hazai gól megpecsételte a sorsunkat. Ezt a találatot is óriási egyéni hiba előzte meg, hiszen hátul úgy veszítettük el a labdát, hogy az a védőnknél volt. Aki a Fradiban játszik vagy játszott, az hozzászokott, hogy az ellenfelek számára mindig ez az év mérkőzése. Ezúttal sem éreztem ezt másként. A hazai tizenhatoson belüli kezezést a kispadról nem láttuk tisztán, ezzel kapcsolatban nem foglalok állást, de a közelben lévő játékosaink reklamáltak a játékvezetőnél.


A gólok története

45. perc: Molnár G. több vendégjátékos gyűrűjéből, Pintér Á.-t megelőzve, egy igazítás után 8 méterről, ballal, Dibusz mellett a kapu bal oldalába gurított, 1-0.

80. perc: Dilaver elveszítette a labdát a saját térfelén, ezután Pauljevic kapura tört, majd megcélozta a kaput. Lövésébe belevetődött Nagy D., aki a kezével állította meg a kapura tartó játékszert. Szabó Zs. rövid gondolkodás után – minden bizonnyal az alapvonali segítője szólt rá – a 11-es pontra mutatott és a Fradi cserejátékosát a mozdulatért sárga lappal büntette. A büntetőből Bacelic-Grgic a jobbra vetődő Dibusz mellett a kapu közepébe emelt, 2-0.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!