Mezőkövesd hírei

2016.07.18. 15:31

Mezőkövesd vs. Gyirmót - Az első félidő jól sikerült, a hajrá pedig még jobban

Mezőkövesd - Nyitómeccsén, odahaza a Gyirmót ellen egy pontot szerzett a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Nyitómeccsén, odahaza a Gyirmót ellen egy pontot szerzett a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A bajnoki nyitányra „könnyű” ellenfelet kapott a matyóvárosi alakulat: azt a Gyirmótot, amelyik az NB II-ben előtte lett bajnok a tavalyi évad végén. A mostani találkozót megelőzően rossz előjel volt a kövesdiek számára, hogy tétmeccsen még sem hazai környezetben, sem idegenben nem győzték le a kisalföldieket, akiknél szintén sok változás történt a nyáron.

Uralták a pályát

Az első félidő minden szempontból Szeleséké volt. Biztonságos védekezés, a középpálya uralása, gyors akciók – jól láthatóan ezekkel a taktikai elemekkel indultak csatába a borsodiak. Számításuk teljes mértékben bevált: a nyuszi módjára kapuja elé húzódó Gyirmót alárendelt szerepet játszott. A vendégek nyilván úgy gondolták, hogy kihúzzák szünetig, aztán majd lesz valami, de melléfogtak. A hazaiak közül villámgyors Sós B. alakításai okoztak zavart a túloldalon, aztán Strestik is igazolta hírét. Menetrendszerűen jött is a „fürdőgól”, amely után maradt a korábban látott kép: a közönség legteljesebb örömére csaknem felbillent a pálya, és amikor Vad II. a sípjába fújt, volt aki megjegyezte: már megvan az NB I egyik kiesőjelöltje.

Fordult a kocka

Talán mindenki azt gondolta, hogy a folytatásban marad a korábban látott forgatókönyv, de ez csak elmélet maradt. A Gyirmót mestere, Urbányi István teljesen átalakította csapatát, az összes játékosát feljebb tolta, az öt védőből négyet, helyenként csak hármat „csinált”. A vendégek hosszú percekig fölényben zakatoltak és egyre bátrabbá váltak. Tehették, hiszen elmaradtak a hazai rohamok, Sós B. eltűnt a mezőnyben, Strestiket semlegesítették, a középpályások pedig nem bírták a darálást. Pintér Attila cserékkel frissített, mégis jött az egyenlítés, amely benne volt a levegőben. Innentől kezdve úgy tűnt, hogy mindkét oldal belenyugodott a pontosztozkodásba, amely igazságosnak is látszott. A két 16-os között pattogott a labda, és akik esetleg idő előtt hazaindultak, sokat veszítettek, ugyanis a hajrá hozta a meccs csúcspontját. Egy mezőkövesdi hátsó tétlenkedés után megszületett a dunántúliak második találata, és ez rosszat sejtetett. Ekkor azonban feljebb kapcsoltak Nicorecék és olyan hét percet produkáltak, amelyre büszkék lehetnek. Előbb egyenlítettek (ez a találat a találkozó Strestiké volt), majd kétszer kerültek ziccerhelyzetbe, és az ordító lehetőségekből csupán azért nem lett gól, mert a játékosok túlzott igyekezetükben elemi erővel akarták szétlőni a hálót.

Majd később eldől

A lefújás után egyik oldalon sem bosszankodtak, igaz, elégedettséget sem láttunk. A küzdelmes, pompás hajrával fűszerezett 93 perc alatt született iksz többé-kevésbé megfelelt a játék képének, az pedig már szakmai kérdés, hogy miként lehet majd az elkövetkezendő hetekben összekovácsolni az alakulatokat. A mezőkövesdiek – saját szintjükhöz képest – jó játékosokkal rendelkeznek, újonnan igazolt tagjaik már elsőre bizonyítottak, viszont azzal számolniuk kell, hogy a Gyirmóttól valószínűleg csak jobb csapatokkal futnak majd össze az elkövetkezendő hetekben.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr

2-2 (1-0)

Mezőkövesd, 2548 néző (a klub közlése alapján). V.: Vad II. (Viszokai, ifj. Varga G.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó (5) – Vági (5), Szeles (5), Devecseri (4), Fótyik (6) – Egerszegi (5), Nicorec (5) – Orosz M. (6), Bacelic-Grgic (5), Sós B. (6) – Strestik (7). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gyirmót FC Győr: Sebők (5) – Szegi (5), Szekeres (5), Lengyel D. (6), Balogh B. (5) – Présinger (5), Vass P. (6), Filkor (5), Kiss M. (6) – Simon András (6), Madarász (5). Vezetőedző: Urbányi István.

Csere: Bacelic-Grgic helyett Tóth B. (5) az 56., Filkor helyett Máté J. (5) a 60., Orosz M. helyett Baracskai (-) a 65., Szegi helyett Nagy O. (-) a 71., Sós B. helyett Pauljevic (-) a 78., Simon András helyett Simon Attila (-) a 84. percben.

Sárga lap: Szegi a 44., Devecseri a 65., Nagy O. a 83. percben.

Gólszerző: Strestik (0-1) a 23., Lengyel D. (1-1) a 67., Vass P. (1-2) a 86., Strestik (2-2) a 88. percben.

Pintér Attila: – Az első félidőben mutatott játékunk alapján csak azt mondhatom, hogy a mi akaratunk érvényesült. A szünet után kiderült, hogy csapatunkra még nem mondhatjuk, hogy összeszokott alakulatunk van. Ennek okai közé tartozik, hogy kevés edzőmérkőzést játszottunk – emiatt a hibák is csak a tétmérkőzéseken jönnek majd ki –, hiszen a felkészülésre rövid idő állt rendelkezésünkre. A kezdeményezést átvevő Gyirmót éppen ezeket a hibákat kihasználva szerzett két gólt. Együttesem erejét viszont mutatja az egyenlítés: miután 2–2-re alakítottuk az állást, az utolsó percekben ajtó-ablak helyzetet hagytunk ki, ha másként alakul, akkor miénk lett volna a 3 pont. A fiúk odatették magukat, gratulálok nekik és megjegyzem, hogy a két együttes jelenlegi szintjén, amelyen áll, jó mérkőzést vívott.

Urbányi István: – Az első félidőben a Mezőkövesd irányított, csapatom a biztonságos játékra törekedett, de egyszer nagyot hibáztunk és hátrányba kerültünk. A biztonságos játékról annyit, hogy az Atletico Madrid, vagy a francia válogatott példája bizonyítja, hogy ezzel is lehet dominálni. A szünet után irányítottuk a játékot, már sokkal dinamikusabban futballoztunk, mint az első negyvenöt percben. Egyenlítésünk jókor jött, sőt a fordításunk után azt hittük, hogy nyerünk. Ennek ellenére, a látottak alapján igazságos eredmény született. A két gól és egy pont idegenben jónak mondható.


A gólok története

23. perc: A gyirmóti térfél közepéről Orosz M. indította a nagyon jó ütemben kilépő Strestiket. A csatár átvette a labdát, egy ügyes csellel jobbra „kanyarodott”, elhúzta a játékszert Sebők mellett, majd a befutó védőket megelőzve, 6 méterről, jobbal, laposan lőtt a kapu közepébe, 1-0.

67. perc: Kiss M. jobb oldalról végzett el szögletet. Élesen az ötös közelébe ívelt, Simon András tovább csúsztatta a labdát, Lengyel D. pedig jókor volt jó helyen: a védők gyűrűjében gyorsan eszmélt és közvetlen közelről, jobbal a háló közepébe helyezett, 1-1.

86. perc: A csereként beállt Máté J. ugratta ki Vass P.-t. Úgy tűnt, hogy Devecseri ment, de ez nem sikerült neki. A szemfüles Vass P. átfejelte a labdát a kifutó Dombón, a játékszer még pattant egyet a füvön, majd a kapu bal oldalában kötött ki, 1-2.

88. perc: Fótyik lőtte a kapu elé a labdát, amelyre Strestik startolt. A csatár remek érzékkel avatkozott játékba, az ötös bal oldalának közeléből, mintegy 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 2-2.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!