boon-sportoldal

2011.07.24. 13:45

Kosárlabda: Másfél hét az Eb-rajtig

Augusztus 4-én Svájc, 5-én Horvátország, 6-án Portugália a mieink ellenfele a csoportban.

Augusztus 4-én Svájc, 5-én Horvátország, 6-án Portugália a mieink ellenfele a csoportban.

Konta Gyula, a magyar U18-as leány kosárlabda-válogatott szövetségi edzője bízik benne, hogy csapata képes lesz kivívni az A divízióba való feljutást (pontosabban a visszakerülést) az augusztus 4. és 14. között Miskolcon megrendezendő divízió B-s Európa-bajnokságon – beszélt többek között erről is a szakember a pénteken délelőtt megtartott sajtótájékoztatón, hozzátéve azt: a helyszín – miután két edzőtábor is itt zajlott, illetve a második még zajlik – ismerete vélhetően pluszt fog jelenteni számukra. ,,A feladat nem könnyű, de arra készülünk, hogy hazai környezetben megvalósítsuk a célunkat. A csoportban a legnagyobb riválisunk a horvát válogatott lesz..." – jelentette ki a tréner.

Ki van éhezve

Az már korábban eldőlt, hogy miskolci kosaras nem lesz a tizenkettes keret tagja, ám dr. Zsiga Marcell, Miskolc sportért is felelős alpolgármestere reméli, hogy a lelátók ennek ellenére nem maradnak üresek sem a sportcsarnokban, sem az Egyetemi Körcsarnokban, mit több, a magyar válogatott találkozóit sokan fogják figyelemmel kísérni.– Miskolc sportszerető közönsége ki van éhezve a sikerre, sportágtól függetlenül, és azért mégiscsak egy nemzeti csapatról van szó – hangsúlyozta. – Tudjuk, hogy nyár van, kicsit holtszezon, de számítunk a nézőkre, akik számára a belépés ingyenes lesz. A városban egyébként kampányt kezdünk a jövő héten, hogy az emberek találkozhassanak az eseménnyel. A legjobb ebből a szempontból, a hangulat szempontjából természetesen az lenne, ha a magyar válogatott sikeres lenne, amit személy szerint is kívánok.

ÉM-MI

Kosaras tények

Július 30-ig, az utolsó keretszűkítésig az alábbi tizennégy játékos dolgozik együtt: Czirják Noémi (Pécs), Barnai Judit (FTC), Barta Brigitta (Vasas), Fuisz Viktória (Nagykanizsa), Vukov Szonja (BSE), Hegedűs Janka (Vasas), Csutorás Fanni (Pécs), Miháczi Diána (BSE), Vágvölgyi Petra (Sopron), Szabó Fanni (Sopron), Koch Dóra (Vasas), Licskai Zsófia (Sopron), Szamosi Amadea (Pécs), Pap Regina (Cegléd).

A lebonyolításról: Az Eb-n 16 csapat vesz rész, a küzdelmek négy darab négyes csoportban kezdődnek el. A folytatásban a csoportutolsók játszanak majd a 13-16. helyért, a csoportok 1-3. helyezettjei pedig két hatos csoportba kerülnek (A és B együtt, C és D együtt, vagyis hat-hat válogatott, amelyek az egymás ellen korábban elért eredményeket továbbviszik). Az ekkor utolsó két-két helyen végző együttes a 9-12. helyért játszik majd, míg a többiek keresztjátékkal folytatják a négy közé kerülésért (A1/B4, A2/B3, A3/B2, A4/B1). Ezután elődöntő, és döntő, amelynek mindkét résztvevője felkerül az A divízióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!