Még rács mögött marad a volt BKV-s igazgatónő

Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság a januárban őrizetbe vett volt BKV-s humánpolitikai igazgatónő előzetes letartóztatását

A Fővárosi Bíróság tájékoztatása alapján a különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított nő így május 8-ig maradhat jogerős ítélet nélkül rács mögött.


Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a rendőrök január elején vették őrizetbe a BKV majdnem 86 milliós végkielégítéssel távozó volt humánpolitikai igazgatónőjét. Különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás, a számláiról több mint 54 millió forintot zároltak biztosítékul. Az igazgatónőt egyébként a Gazdagréti lakótelepen lévő lakásából vitték el a rendőrök. A lakásban házkutatást is tartottak, számítógépet, iratokat foglaltak le.

Szalainé Szilágyi Eleonóra ügyében azóta gyanúsított lett hűtlen kezelés miatt Antal Attila volt BKV-vezér, aki azóta házi őrizetbe is került. A BKV-nál többféle ügyben is folyik nyomozás, köztük a Budapest Airporttal is összefüggő vesztegetés, tanácsadói szerződésekkel kapcsolatos ügyek és személyi kérdések, mint például Hagyó Miklós egykori sajtósának, Horváth Évának a gyanú szerint jogtalan foglalkoztatása. A különböző ügyeknek összesen 16 gyanúsítottja van, közülük hatan vannak előzetesben, ketten házi őrizetben, a többiek szabadlábon védekezhetnek.