Magyarország

2013.04.18. 19:37

Internetes kampányt indít az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség az Egy közülünk akció népszerűsítésére

Budapest, 2013. április 18., csütörtök (MTI) - Internetes aláírásgyűjtő-kampányt indít az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) az Egy közülünk magzatvédő akció népszerűsítésére.

Budapest, 2013. április 18., csütörtök (MTI) - Internetes aláírásgyűjtő-kampányt indít az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) az Egy közülünk magzatvédő akció népszerűsítésére.

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a KDNP hetek óta gyűjti az aláírásokat az európai polgári kezdeményezés keretében.

Ennek lényege, hogy ha legalább hét országból egymillió aláírás összegyűlik, akkor az Európai Uniónak napirendjére kell tűzni ezt a kérdést, és valamilyen jogszabályt kell alkotnia. Az a cél, hogy az unió ne támogasson anyagilag eurómilliókkal olyan kísérleteket, amelyek a magzati élet elpusztításával járnak - fejtette ki a kereszténydemokrata politikus.

Ismertetése szerint 2010-ben 23 milliárdnak megfelelő összeget költött ilyen kísérletekre az unió. Hozzátette: ezeknek a pénzeknek máshol jobb helye lenne.

Bíznak abban, hogy egyre több országban érik el az aláírások számát tekintve a szükséges minimumot, Magyarországon április elejére összegyűlt a nemzeti minimumként meghatározott 16.500 aláírás - tette hozzá Rétvári Bence.

Jelezte: a KDNP nemcsak a saját szervezeteihez, hanem több száz civil szervezetnek, minden plébániának, és református egyházközségnek is eljuttatta az íveket. Emlékeztetett: május 5-ig, anyák napjáig gyűjtik az aláírásokat.

Dömötör-Hollik Erzsébet, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség családbarát munkacsoportjának vezetője elmondta: az élet védelmére szeretnék felhívni a figyelmet, és szeretnék bátorítani a fiatalokat, hogy csatlakozzanak az aláírásgyűjtéshez a www.egykozulunk.hu oldalon. Kiemelte: szórakozóhelyeken és romkocsmákban egy úgynevezett QR-kóddal ellátott kártyákat osztanak, amelyekkel telefonokon is betölthető az oldal, és aláírható a kezdeményezés.

Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő elmondta: fontos, hogy ez a kezdeményezés Magyarországon túl is minél több támogatóra leljen. Közlése szerint a magyar testvérszervezettekkel is felvették a kapcsolatot a Kárpát-medencében, akik saját országukban népszerűsítik majd az akciót. Reményeik szerint ez nemcsak egy ifjúsági kampány lesz, hanem hosszú távon a nemzeti összetartozást szolgálja.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!