Magyarország

2013.03.30. 15:32

Árvíz/belvíz - Baranyában több helyütt már apadnak a vízfolyásokár

Pécs, 2013. március 30., szombat (MTI) - Baranyában több helyütt már csökken a vízfolyások szintje, de vannak települések, ahol továbbra is áradásra kell számítani - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-t.

Pécs, 2013. március 30., szombat (MTI) - Baranyában több helyütt már csökken a vízfolyások szintje, de vannak települések, ahol továbbra is áradásra kell számítani - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-t.Kasza Anett közleményében azt írta, hogy Sásdon és Szászváron is apadnak a helyi vízfolyások, a védekezés azonban folyamatos. Sásdra ötezer homokzsákot szállítottak, Szászváron önkéntes tűzoltók lakóházak pincéjéből szivattyúzzák a vizet.

Szigetváron ugyanakkor nagyobb árhullám levonulására számítanak az Almás-patakon ezért behívták a szabadnapos tűzoltókat, és összehívták a helyi védelmi bizottságot.

A szóvivő kitért rá: az orfűi Pécsi-tó vízszintje az elmúlt órákban két centimétert emelkedett, a vízszint mindössze öt centméterrel alacsonyabb a valaha mért legnagyobb értéktől, ezért felvették a kapcsolatot a tó tulajdonosával.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!