Magyarország

2013.02.16. 12:35

Több tucat határsértő bukott le Csongrádban

Szeged, 2013. február 16., szombat (MTI) - Nyolc csoportban 36 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai az elmúlt 24 órában - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Szeged, 2013. február 16., szombat (MTI) - Nyolc csoportban 36 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai az elmúlt 24 órában - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.Szenti Szabolcs elmondta: az első ötfős csoportra a járőrök pénteken este figyeltek fel Mórahalmon, miközben a helyi buszmegállóban várakoztak. A rendőrök igazoltatták őket, ekkor derült ki, hogy pakisztáni állampolgárok, akik nem sokkal korábban illegálisan lépték át a zöld határt. Ugyanebben az időben Mórahalom külterületén hat pakisztáni állampolgárt fogtak el az egyenruhások, majd az éjszaka folyamán további két csoportban még nyolc pakisztánit állítottak elő a rendőrök, akik valamennyien illegálisan tartózkodtak az országban. Éjfél után Röszke térségében is megindult az "élet". Először öt marokkói állampolgárt, majd két koszovóit értek tetten a rendőrök a stabil hőkamera jelzése alapján. Ők éppen átlépték a magyar határt. Hajnalban két marokkói, egy algériai és egy szíriai került rendőrkézre. Kora reggel egy szabadnapos rendőr jelzésére az E55-ös út mellett további hat afgán férfit találtak a rendőrök.

A 36 határsértő elfogása közben a magyar hőkamera jelzésére a szerbiai határrendőrök két csoportban 17 olyan határsértőt fogtak el, akik Magyarország felé tartottak. Valamennyi illegális bevándorló ellen idegenrendészeti eljárás indult - tette hozzá a szóvivő.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!