Magyarország

2013.02.05. 08:09

Nézőpont: Ki a hazug?

<em>Sokáig kifejezetten viszolyogtam a keep smiling (mosolyogj mindig!) jelenségtől, de már átestem a ló másik oldalára: kötelezővé tenném akkor is, ha hamis</em>. <strong>Szabó Katalin jegyzete</strong>.

Sokáig kifejezetten viszolyogtam a keep smiling (mosolyogj mindig!) jelenségtől, de már átestem a ló másik oldalára: kötelezővé tenném akkor is, ha hamis. Szabó Katalin jegyzete.Mert elviselhetetlen az a provokatív, cinikus, kárörvendő, megalázó, kötekedő, közönséges, nem ritkán alpári hangnem, ami mára általánossá vált az országban.

Meglepő, hogy a mindennapi érintkezésre kevésbé jellemző, mint a pódiumról, stúdióból szólókra.

Gondoljunk a rivális politikusok televíziós riposztjaira! Rezzenéstelenül mondják egymás szembe, hogy hazudik, aljasságot művel, a nemzetére támad és így tovább. Azt hihetnénk, ezek többé messziről elkerülik egymást, de legkevesebb, hogy már a stúdióból távozva se fognak kezet. Ehelyett - mint hallani - a kamerák mögött legtöbben egész normálisan viselkednek egymással.

Nos, akkor mivel jobb a hazug durvaság, mint a műmosoly?

Mégis az előbbi terjed - mint a vírus -, és a rendőr, a közterület-felügyelő, a közszolgáltató munkatársa is úgy beszél velem, mintha eleve hazugnak, csalónak születtem volna. Még soha, senki nem mondta kedvesen, hogy most - legnagyobb sajnálatára - meg kell büntetnie.

Mosolyogva se lennénk egészségesebbek és gazdagabbak, de jobb lenne itt élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!