Magyarország

2013.02.21. 13:48

Nagyköveteknek ismertette Mesterházy Attila az MSZP gazdasági programját

Budapest, 2013. február 21., csütörtök (MTI) - Az MSZP gazdaságpolitikai programjáról tájékoztatta a Magyarországra akkreditált diplomatákat Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke és Kákosy Csaba szakpolitikus csütörtökön.

Budapest, 2013. február 21., csütörtök (MTI) - Az MSZP gazdaságpolitikai programjáról tájékoztatta a Magyarországra akkreditált diplomatákat Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke és Kákosy Csaba szakpolitikus csütörtökön.A pártelnök az MSZP budapesti székházában tartott megbeszélés után újságíróknak elmondta: a gazdasági növekedés beindítását és a foglalkoztatás bővítését célzó javaslataikról számolt be a nagyköveteknek.

Közölte velük, hogy jól állnak a gazdaságpolitikai kérdésekről szóló ellenzéki egyeztetések, nincs alapvető véleménykülönbség a résztvevő baloldali pártok között, ez pedig egy közös program alapja lehet.

Az MSZP azt javasolja, hogy Magyarország 2015 vagy 2016 elején csatlakozzon az euró előszobájának tekintett ERM-2 árfolyam-mechanizmushoz, mert ez kiszámíthatóbbá tenné a magyar gazdaságpolitikát és növelné az ország iránti bizalmat - mondta a pártelnök.

Hozzátette: programjuk nem határozza meg az euró bevezetésének céldátumát, vagyis nem gondolják, hogy a csatlakozási feltételek teljesítésekor azonnal be kellene lépni az eurózónába. Az erről szóló, későbbi döntés előtt meg kell vizsgálni az euróövezet állapotát, és hogy mi szolgálja a magyar gazdaság szereplőinek érdekét - magyarázta.

Kákosy Csaba korábbi szabad demokrata gazdasági miniszter - aki az MSZP gazdaságpolitikai tárgyalódelegációját vezeti az ellenzéki egyeztetéseken - elmondta: beszéltek a nagyköveteknek az előző kormányzati időszakban elkövetett hibák tanulságairól, arról, hogy az elmúlt három év "az unortodoxia tündöklése és bukása volt", ezért Magyarország mély recesszióba süllyedt, illetve az MSZP 2014 utáni terveiről, a bizalom helyreállításának lépéseiről.

A kérdésre, hogy a nagykövetek miként ítélik meg az MSZP kormányzóképességét, Mesterházy Attila úgy válaszolt: ezt nem a diplomatáknak, hanem a választóknak kell megítélniük, de természetes, hogy a nagyköveteket érdekli a legnagyobb ellenzéki párt gazdaságpolitikai programja.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!