Magyarország

2011.06.29. 11:07

Nem zárják be a tejüzemet Debrecenben

Debrecen, Budapest - A FrieslandCampina válaszában közölte: a cég elkötelezett Debrecen mellett.

Debrecen, Budapest - A FrieslandCampina válaszában közölte: a cég elkötelezett Debrecen mellett.

A debreceni tejüzem esetleges bezárását, illetve elosztóközponttá történő átalakítását célzó kérdésünkre a tulajdonos FrieslandCampina kommunikációs cége az alábbi közleményt juttatta el a Napló szerkesztőségébe.

"A FrieslandCampina elkötelezett Debrecen mellett. A híresztelésekkel ellentétben a FrieslandCampina nem tervezi termelésének áttelepítését Debrecenből Romániába. A sajtóban megjelent találgatások annyiban nem okoztak meglepetést a vállalatnak, hogy erre a múltban is többször volt példa. Az elmúlt öt évben ez a hatodik alkalom, amikor ilyen bizonytalan és megalapozatlan, egyértelműen a harmadik fél érdekeit szolgáló pletyka kap szárnyra a gyárral kapcsolatban."

Érdeklődésünket az indokolta, hogy több forrásból jutottak el olyan információk lapunkhoz, melyek szerint miután a társaság romániai gyára is megkapta az engedélyt az uniós piacon való megjelenésre, Debrecenből oda telepítik a gyártást, itt pedig elosztóközpont marad. A több száz dolgozó azonban megnyugodhat, hiszen a munkaadójuk határozottan cáfolta ezt.

HBN-PA 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!