Magyarország

2011.05.09. 18:12

Kartellt gyanít a versenyhivatal elektronikai cégeknél

<p>Számos elektronikai eszközöket forgalmazó cég ellen indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatal hétfőn: köztük van a Hungaro Flotta, az Euronics, az Extreme Digital vagy épp az Office Depot. A versenyhivatal kartellt gyanít, vagyis azt, hogy egyes termékek áraiban megállapodtak.</p>

A Gazdasági Versenyhivatal közleménye szerint feltételezhető, hogy a Nav N Go és a Hungaro Flotta megállapodást kötött egymással. Ennek lényege, hogy a szoftverfejlesztő egyes termékeit egy éven keresztül kizárólag a Hungaro Flottának értékesíti további eladásra.

A GVH közleménye szerint: "A Hungaro Flotta , termékeit a webáruházakban nem lehet olcsóbban megvásárolni, mint a kiskereskedelmi láncokban, szakkereskedésekben, valamint az érintett termékek fogyasztói árai egészen máshogy viselkednek, mint a konkurens termékeké." Ennek hátterében valószínűsíthetően az áll, hogy a vállalkozások a tovább eladási ár rögzítésében megállapodtak, tehát a Hungaro Flotta és a kiemelt kiskereskedelmi partnerei.

A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn összesen 11 cég ellen indított eljárást, mert gyanújuk szerint azok megsértették a versenytörvénynek azt a rendelkezését, amely a versenykorlátozó megállapodásokat tiltja. Ezek között van a Hungaro Flotta, a Nav N Go, a Media Markt, az Euronics, az Extreme Digital, a Metro Kereskedelmi Kft vagy épp az Office Depot. Első lépésként egyes vállalkozások székhelyén előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét is tartottak már.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!