Magyarország

2011.04.28. 17:07

Több milliárdos adósság, szabályellenes működés- a kormány megszünteti az MMK-t

<p>A pénzügyi visszaélések miatt úgy döntött a kormány, hogy megszünteti a Magyar Mozgókép Közalapítványt- olvasgató a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium csütörtöki közleményében. Azt írják, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata szerint több olyan gazdasági döntés született a közalapítványnál, amely bűncselekmény gyanúját veti fel. Ezért a kormány az MMKA eddigi feladatait a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztoshoz, Andrew Vajnához helyezi.</p>

Szabályellenes működés, költségvetési fedezet nélkül aláírt támogatási szerződések, állami támogatások terhére felvett banki hitelek, 10 milliárd 600 millió forintnyi adósság- a többi között erről számolt be a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a Magyar Mozgókép Közalapítvány alapítói értekezletén. A KEHI vizsgálat szerint több olyan gazdasági döntés született a közalapítványnál, amely bűncselekmény gyanúját veti fel.
A Közigazgatási és Igazságügyi tárca szerint a kormány ezért úgy döntött, hogy megszünteti az MMK-t. A kormány elkötelezett szándéka, hogy ne hagyja magára a filmes szakmát és biztosítsa a zavartalan művészi munkát. A NEFMI "problématérképet" állított össze, amely alapján elkezdődhet a legégetőbb kérdések orvoslása. A szakma megújítására kijelölt kormánybiztos, Andrew Vajna május első hetében ismerteti szakmai koncepcióját.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!