Magyarország

2011.04.21. 17:38

42 ezer önkéntes az ország közútjai mentén

<p>Körülbelül 6000 köbméter szemetet gyűjtöttek össze csütörtökön önkéntesek a Magyar Közút dolgozóival az ország útjai mentén. A pénteki Föld napjához köthető akciót idén már hetedik alkalommal szervezték meg. A gyűjtés 100 helyszínen 42 ezer önkéntes részvételével zajlott.</p>

A szemétgyűjtő akció az ország 19 megyéjében szinte egy időben volt, az ország 30 000 kilométernyi úthálózatán. Az összegyűjtött hulladék elszállításáról a Közút gondoskodott, emellett az önkéntesek számára láthatósági mellényt, védőkesztyűt és szemeteszsákot is biztosítottak.

Az akció célja a társadalmi összefogás megteremtése volt, illetve az emberek figyelmének felhívása az utak mellett állandóan újratermelődő hulladékra. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felügyelete alá tartozó 30 000 kilométeres közúthálózaton ugyanis évente 100 000 köbméter szemetet gyűjtenek össze. Ez megfelel egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának. A szemétgyűjtés erre igyekezett felhívni a figyelmet, a Közút pedig ilyen akciók révén próbál minél több partnet találni a szemléletváltás eléréséhez.

A szemétgyűjtési akciók eddig sikereknek bizonyultak, hiszen az idei hetedik alkalommal együtt összesen körülbelül 270 ezer önkéntest sikerült bevonniuk, akik több mint 40 000 köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze. Így ez az akció a legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi eseményévé nőtte ki magát. A gyűjtés hosszú távú célja az utak környezetének védelme, illetve a szemetelés csökkentése.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!