Magyarország

2011.03.23. 07:35

Egyre több helyen fűtenek szeméttel - Nógrád Megyei Hírlap

<p>Egyre több helyen fűtenek szeméttel, sőt veszélyes hulladéknak számító ronggyal, gumival, műanyaggal Nógrádban. Endrefalván például egy tucat feljelentést tettek már ebben a fűtési szezonban ronggyal fűtés miatt - írja a Nógrád Megyei Hírlap.</p>

Vincze Nikoletta, a település jegyzője elmondta: decemberben már figyelmeztették az endrefalvi használtruha-kereskedőket, hogy a lakosságnak ne adjanak géprongyot, leselejtezett ruhát, mert azok elégetése súlyos egészségkárosodáshoz vezethet, légúti megbetegedést, daganatot okozhat. A rendőrök többször mentek be olyan házakba, amelyek kéményéből fekete füst gomolygott, a kazánok mellett találtak is nagy mennyiségű géprongyot, de mivel a tulajdonos nem ismerte be, hogy azzal fűt, csupán elvitették a kazán mellől a felhalmozott rongyot. Az önkormányzat most szociális rendeletben büntetné a lakókörnyezet szennyezőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!