Magyarország

2011.02.01. 19:22

Rendőrök akcióztak az M0-áson

<p>Rendőrök akcióztak kedden az M0-ás autóúton. A fokozott ellenőrzést azért rendelték el, mert január elsejétől életbe léptek a teherautósokat érintő, az előzés tilalmára vonatkozó új közlekedési szabályok.</p>

Január utolsó hetében már nem csak ellenőrzik, hanem szankcionálják is a rendőrök azokat a teherautósokat, akik nem tartják be az előzés tilalmára vonatkozó új közlekedési szabályokat. Az azonos irányban legalább két forgalmi sávval rendelkező autópálya- és autóútszakaszokon január 1-je óta tilos előzésbe kezdeniük reggel 6 és este 22 óra között a 7,5 tonnánál nagyobb teherautóknak és járműszerelvényeknek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az M0-ás autóúton tartott fokozott ellenőrzést tartott. Az akcióban 33 rendőr és a társszervek 9 munkatársa vett részt. Az egyenruhások ellenőrizték a követési távolság betartását és a járművek műszaki állapotát is.

A rendőrök az akció alatt összesen nyolc esetben indítottak közigazgatási eljárást mobiltelefon-használat miatt és azért, mert volt, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét. Emellett 15 gyorhajtó is a horogra akadt. Az egyenruhások összesen 190 ezer forint pénzbírságot szabtak ki 18 szabálysértésért. Négy esetben azért büntettek, mert a sofőr nem tartotta be kellő követési távolságot. A vezetési időt egy teherautó vezetője lépte túl, amiért 410 ezer forintot kell fizetnie. Kopott gumiabroncsok miatt pedig egy forgalmi engedélyt el is vettek el a rendőrök.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!