Magyarország

2011.01.01. 07:26

Drágul a posta

<p>A belföldi postai szolgáltatások 2011 januárjától átlagosan 4,8 százalékkal drágulnak, ám a lakosság által leginkább használt küldemények árai nem, vagy csak kis mértékben változnak.</p>

A szabványméretű, elsőbbségi, belföldre feladott levelek ára 105-ről 115 forintra, a nem elsőbbségi szabványlevelek ára 80-ról 90 forintra nő. Ez alig érinti az egyéni ügyfeleket, illetve a mikrovállalkozásokat, akik évente átlagosan kevesebb, mint kettő ilyen küldeményt adnak fel.

A lakossági forgalom több mint felét kitevő levelezőlapok, képes levelezőlapok ára nem változik, nem elsőbbségi kezeléssel 80, elsőbbségi kezeléssel 105 forintba kerülnek továbbra is. Harmincegy európai ország árait (vásárlóerő-paritáson) összehasonlítva a szabványméretű levelek továbbításának hazai árai átlag alattiak, ebben az összehasonlításban Magyarország a kilencedik legolcsóbb - zárul a Magyar Posta közleménye.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!