Műalkotást venni ne féljetek!

Műalkotást venni ne féljetek!

Budapest - A szakember szerint bátorítani kell az embereket, hogy látogassák a művészeti galériákat.
A kormány 140 millió forintot szán a nemzeti oltóanyaggyár megvalósításának előkészítésére

A kormány 140 millió forintot szán a nemzeti oltóanyaggyár megvalósításának előkészítésére

Budapest - A kormány 140 millió forintot fordít a nemzeti oltóanyaggyár megvalósításának előkészítéséhez kapcsolódó feladatokra, amelyekben az innovációért és technológiáért felelős miniszter, az emberi erőforrások minisztere és Debreceni Egyetem működik majd együtt - olvasható a Magyar Közlönyben.

Az ÁSZ száz dolgozójának ajánlotta fel a távozást közös megegyezéssel

Budapest - Az Állami Számvevőszék több ütemben mintegy száz munkavállalójának ajánlotta fel a távozást az intézménytől, negyvenen már el is fogadták az ajánlatot - közölte az ÁSZ az MTI-vel.

Magas magyar állami kitüntetést kapott öt lengyel állampolgár

Varsó - Áder János köztársasági elnök Magyar Arany Érdemkeresztet adományozott öt, a lengyel-magyar kapcsolatok ápolása terén kiemelkedő tevékenységet kifejtő lengyel állampolgárnak, akik kedden a varsói magyar nagykövetségen vehették át a kitüntetést.

Tizenhárom évre ítéltek egy nőt, aki halálra késelte volt férjét

Pécs - Tizenhárom év fegyházra ítélt kedden a Pécsi Ítélőtábla egy Zala megyei nőt, aki egyetlen késszúrással megölte volt férjét. Az ítélet jogerős, a táblabíróság 15 évről enyhítette két évvel a büntetést.

Újabb forrás a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer finanszírozására

Budapest - A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer finanszírozására 5 milliárd forintot csoportosítanak át a költségvetésben.
Legyen a legszebb a miskolci adventi villamos!

Legyen a legszebb a miskolci adventi villamos!

Miskolc - A legszebben feldíszített ünnepi díszbe öltöztetett szerelvényt keresik.

Jobbik: lemond mandátumáról Staudt Gábor, két új képviselőről döntött az elnökség

Budapest - Döntött a lemondását bejelentő Szávay István és Staudt Gábor parlamenti mandátumának sorsáról a Jobbik elnöksége: Szávay István helyét és szakpolitikai feladatát Bencsik János, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének alelnöke, Staudt Gábor helyét pedig Csányi Tamás, a párt Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületének korábbi képviselőjelöltje veszi át.

A kormány 10 milliárd forintot szán az autóbuszos személyszállítás finanszírozására

Budapest - A kormány megbízta a pénzügyminisztert, hogy az innovációért és technológiáért felelős miniszter és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával gondoskodjon 10 milliárd forint biztosításáról az autóbusszal végzett helyközi személyszállítási közszolgáltatások finanszírozására.

Időjárás-jelentés - 2018. december 18.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Öttusa-vb - A kormány 755 millióval támogatja a budapesti rendezést

Budapest - A kormány 755 millió forinttal támogatja a jövő évi budapesti öttusa-világbajnokság és az azzal párhozamosan sorra kerülő laser run (lézerlövészetes futás) vb rendezését.

Ákos 50 címmel látható portréfilm az M5 csatornán

Budapest - December 28-án az M5 kulturális csatornán mutatják be az Ákos 50 című portréfilmet.
Nem csak stratégiai döntés a vidék fejlesztése

Nem csak stratégiai döntés a vidék fejlesztése

Debrecen - Vidékfejlesztési agrármérnök képzést is indít a Debreceni Egyetem a Partiumi Keresztény Egyetemen.
Karácsony - Budapest Bank: az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

Karácsony - Budapest Bank: az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

Budapest - Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra - közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

Palkovics: az új buszstratégia fókuszában az utasok minél magasabb szintű kiszolgálása áll

Budapest - Az új buszstratégia fókuszában a közösségi közlekedést igénybe vevő utasok minél magasabb szintű kiszolgálása áll - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten a Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság (NABB) ülésén.

Fidesz: az ellenzéki politikusok a hatalomért mindenre képesek, erőszakra is

Budapest - Az ellenzéki politikusok a hatalomért mindenre képesek, erőszakra, közintézmények elfoglalására és a parlament működésének megbénítására is - mondta a Fidesz-frakció szóvivője kedden Budapesten újságíróknak.

Novák: 12 év családbarát és 8 év családellenes kormányzás volt az elmúlt húsz évben

Budapest - Az elmúlt húsz évből 12 év telt el családbarát és 8 év családellenes kormányzással Magyarországon - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára kedden, a családtámogatási törvény megszületésének 20. évfordulója alkalmából rendezett konferencián.

Kovács Zoltán: a vadászati világkiállítás a megvalósítás szakaszába lép

Budapest - Jövőre, év elején a megvalósítás szakaszába lép a 2021-es budapesti vadászati világkiállítás megrendezésének előkészítése - mondta Kovács Zoltán az "Egy a természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos sajtóbeszélgetésen kedden Budapesten.

Nagyobb kedvezménnyel vehetik meg a honvédségi lakásokat a katonák

Budapest - Az eddiginél nagyobb kedvezménnyel vehetik meg a honvédségi lakásokat az arra jogosultak a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint.

Kamatdöntés - Nem változott az alapkamat és a kamatfolyosó sem

Budapest - Nem módosított az alapkamat 0,90 százalékos szintjén a monetáris tanács keddi ülésén, és a kamatfolyosó sem változott - közölte a Magyar Nemzeti Bank az MTI-vel.

Fidesz: megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy az ellenzék nem szavazta meg az ápolási díj emelését

Budapest - Megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja a fideszes Nyitrai Zsolt, hogy egyetlen ellenzéki képviselő sem szavazta meg múlt héten a parlamentben az ápolási díj emelését.

Fülöp Attila: október közepe óta 1300-zal többen veszik igénybe a hajléktalanellátást

Budapest - Október közepe óta 1300-zal többen veszik igénybe a hajléktalanellátást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az MNB korlátozza a betétek kifizetését az NHB Banknál 30 napon át

Budapest - Azonnali intézkedéseket alkalmazott a Magyar Nemzeti Bank az NHB Bank Zrt. likviditási helyzetének orvoslása és a betétesek védelme érdekében, amelyek keretében keddtől 30 napra elrendelték a 7 millió forint feletti betétek kifizetésének korlátozását, valamint megtiltották a bank részére további kötelezettségek vállalását - tájékoztatta erről az MTI-t az MNB kedden.
Szálló por - Romlott a levegő minősége az országban

Szálló por - Romlott a levegő minősége az országban

Budapest - A magas szállópor-tartalom miatt romlott a levegő minősége az országban - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden az MTI-vel.
Nyolcvan méterre állt meg egymással szemben két vonat, vizsgálat indult

Nyolcvan méterre állt meg egymással szemben két vonat, vizsgálat indult

Budapest - Két vonat mintegy 80 méterre állt meg egymással szemben egy Gyálról szabálytalanul elinduló szerelvény miatt kedden, a vasúttársaság biztonsági szakértői és a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja a körülményeket és az okokat - közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kósa Ferencet az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti

Kósa Ferencet az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti

Budapest - Saját halottjának tekinti Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőt, volt országgyűlési képviselőt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Elsőként az MTA elnöke kapta az európai tudományos akadémiák új díját

Budapest - Lovász László matematikusnak, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökének ítélték elsőként oda az Academia Europaea (AE) barcelonai tudásközpontja által alapított Barcelona Hypatia Európai Tudományos Díjat.
Csütörtöktől már Berettyóújfaluig hajthatunk az autópályán

Csütörtöktől már Berettyóújfaluig hajthatunk az autópályán

Bihar - Napokon belül átadják, így már autózhatunk az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakaszán, illetve az M4-es sztráda első három kilométeres, Berettyóújfalu melletti részén. Útdíjat azonban csak január elsejétől kell fizetni – ez derül ki dr. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter Magyar Közlönyben december 15-én megjelent sztrádadíj-fizetést módosító rendeletéből.

Több mint ötvenötezer járművezetőt ellenőriztek a rendőrök a múlt héten

Budapest - Több mint ötvenötezer járművezetőt ellenőriztek a rendőrök az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata legutóbbi, hétfőtől vasárnapig tartó akciója során - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon kedden.

Újabb emeletes motorvonatokat vásárol a MÁV

Budapest - Újabb nyolc darab emeletes motorvonat szállításáról írt alá megállapodást a MÁV-Start Zrt. és a Stadler Bussnang AG - hangzott el az M1 aktuális csatornán kedd reggel.
 
Előző
123456