Emberölés Komorón - Szögvassal fejbe ütötte, holttestét a pincébe rejtette

Emberölés Komorón - Szögvassal fejbe ütötte, holttestét a pincébe rejtette

Komoró - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálati szakaszát.
Mérgező is lehet a dísztök

Mérgező is lehet a dísztök

Budapest - A tökfélék családjába tartozó fajok közül nem mindegyik ehető, a dekorációs célra szánt dísztökök toxikus vegyületeket tartalmaznak, ezért fogyasztásuk már kis mennyiségben is komoly, kellemetlen tüneteket okoznak: gyomorgörcsöt, hányást, hasmenést, kiszáradást - figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

MCC Roma Tehetség Program: október 23-ig várják a roma fiatalok jelentkezését

Budapest - Október 23-ig jelentkezhetnek a magyarországi középiskolás és egyetemista roma fiatalok a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által indított Roma Tehetség Programra.

Október 23. - Rákóczi Szövetség: több mint hatezer diák utazik ünnepelni

Budapest - Idén 125 Kárpát-medencei középiskola több mint hatezer diákja utazik október 23-án legalább egy határ átlépésével ünnepelni a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében.
Napi horoszkóp – 2018. október 20.

Napi horoszkóp – 2018. október 20.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Tekintse meg, hogy mit jósolnak mára a csillagok! Napi horoszkóp a 12 csillagjegy számára.

Átadták a Junior Prima-díjakat népművészet és közművelődés kategóriában

Budapest - Tíz fiatal népművész, népművelő vehette át a Junior Prima-díjakat népművészet és közművelődés kategóriában pénteken Budapesten.

A primák között a Miskolci Nemzeti Színház művészei

Budapest - Junior Prima díjat kapott Simon Zoltán, a Miskolci Nemzeti Színház művésze.

Családbarát önkormányzat díjakat adtak át az Országházban

Budapest - Akkor családbarát egy település, ha több generáció békés együttélését teszi lehetővé - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Családbarát önkormányzat díjának átadóján az Országházban, ahol harminc település kapta meg az elismerést.

OGY - A perek elhúzódásával kapcsolatos vagyoni elégtételről szóló javaslatot nyújtott be a kormány

Budapest - A kormány benyújtotta az egyes bírósági eljárások elhúzódásával kapcsolatos vagyoni elégtétel érvényesítéséről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek pénteken.

Az ügyészséghez fordul a Fidesz Demeter Márta ügye miatt

Budapest - A Fidesz parlamenti frakciója az ügyészséghez fordul Demeter Márta országgyűlési képviselő ügye miatt.

Orbán: Magyarország elkötelezett az ASEM keretein belüli együttműködés fejlesztését illetően

Brüsszel - Magyarország a jövőben is elkötelezett az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) keretein belüli együttműködés fejlesztését illetően, és ennek érdekében három javaslattal állt elő - derült ki Orbán Viktor miniszterelnöknek az ASEM brüsszeli csúcstalálkozóján elmondott beszédéből, amelynek szövegét Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke juttatta el az MTI-nek pénteken.

Teherautó gázolt halálra egy nőt Székesfehérváron

Székesfehérvár - Gyalogátkelőhelyen gázolt halálra egy teherautó egy 69 éves nőt Székesfehérváron péntek délután - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.
PM-államtitkár: több mint 600 ezer kisvállalkozót érinthet az áfamentesség határának emelése

PM-államtitkár: több mint 600 ezer kisvállalkozót érinthet az áfamentesség határának emelése

Budapest - Több mint 600 ezer kisvállalkozó adózónak jelenthet könnyebbséget, hogy az alanyi áfamentesség jelenleg nyolcmillió forintos felső határa jövőre tizenkétmillió forintra nő - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a tárca sajtótájékoztatóján, pénteken Budapesten.

ITM-államtitkár: elfogadhatatlan a Magyarországnak juttatandó uniós források csökkentése

Nyíregyháza - A magyar kormány számára elfogadhatatlan, hogy a következő európai uniós ciklusban Magyarország éppen a sikeres politikája miatt jutna kevesebb forráshoz - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken Nyíregyházán.
A Nébih kockázati tényezőnek tartja a fekete színű élelmiszereket

A Nébih kockázati tényezőnek tartja a fekete színű élelmiszereket

Budapest - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új élelmiszerbiztonsági kockázati tényezőként azonosította az úgynevezett fekete élelmiszerek csoportját - közölte a hivatal pénteken honlapján.
Brókerbotrány - Elítélte a bíróság a Buda-Cash-botrány 5 vádlottját

Brókerbotrány - Elítélte a bíróság a Buda-Cash-botrány 5 vádlottját

Budapest - Elítélte a Buda-Cash-botrány 5 vádlottját a Fővárosi Törvényszék pénteken.
Döbbenet! Életben találták a folyóból kihúzott autó utasát!

Döbbenet! Életben találták a folyóból kihúzott autó utasát!

Budapest - Tűzoltók vontattak a partra egy személygépkocsit Budapesten, a XXII. kerületben október 19-én.

Két 500 kilogrammos bombát találtak a Duna budafoki szakaszán

Budapest - Két, egyenként 500 kilogrammos légibombát találtak a Duna medrében Budafoknál - írta a honvédelem.hu portál pénteken.

Szijjártó: Európa érdeke, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatai Ázsiával

Brüsszel - Európának az a határozott érdeke, hogy kapcsolatait még szorosabbra fűzze Ázsiával, ugyanis napjainkban egy világkereskedelmi és gazdasági háború van kibontakozóban - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) szünetében pénteken.
Illegális bevándorlás - Szijjártó: soha nem lesz egyetértés arról, hogy a betelepítési kvóták rendszerét elfogadják

Illegális bevándorlás - Szijjártó: soha nem lesz egyetértés arról, hogy a betelepítési kvóták rendszerét elfogadják

Brüsszel - Jó hír, hogy a menekültek befogadásával kapcsolatban a kötelező kvóták kérdése végre lekerült a napirendről, és mindenki megértette, nem lesznek, mert nem lehetnek kötelező kvóták - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) szünetében magyar újságíróknak adott nyilatkozatában.

Időjárás-jelentés - 2018. október 19.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Benkő Tibor: folytatódik a haderőfejlesztés

Budapest - Jövőre a légierő fejlesztésével, valamint a katonák személyes ruházata és fegyverzete megújításával folytatódik a haderőfejlesztés - mondta pénteken a közmédiának a honvédelmi miniszter.
Áder Szlovéniában: Európa külső határait meg kell védeni, a belső határait pedig szabadon kell hagyni

Áder Szlovéniában: Európa külső határait meg kell védeni, a belső határait pedig szabadon kell hagyni

Ljubljana - Európa külső határait meg kell védeni, a belső határait szabadon kell hagyni, az embercsempészek ellen pedig minden eddiginél szigorúbban kell fellépni - hangsúlyozta Áder János, amikor találkozott Borut Pahor szlovén köztársasági elnökkel, Ljubljanában pénteken.

Gázgyári szennyezés - Pest Megyei Kormányhivatal: a talajvízzel elenyésző mennyiségű szennyezőanyag jut a Dunába

Budapest - A Duna vízhozamához képest - még alacsony vízállás esetén is - elenyésző mennyiségű szennyezőanyag jut a Dunába a talajvízzel az Óbudai Gázgyár területéről, ami a hígulás miatt már a part közelében sem mutatható ki - közölte a Pest Megyei Kormányhivatal pénteken az MTI-vel.

PM: tovább csökken a kisvállalkozások adója

Budapest - Jövőre 12 millió forintra nőhet a kisvállalkozások áfamentessége, csökkenhet a bankadó, még több nyugdíjast és kutatót foglalkoztathatnak a cégek, illetve hozzájárulnak a közterhekhez azok a cégóriások, akik eddig ezt nem tették - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) pénteken az MTI-vel.

Potápi: megduplázza a kormány a kárpátaljai szociális csomag keretét

Budapest - Megduplázza és majdnem 3 milliárd forintra emeli a kormány a kárpátaljai magyarság támogatását célzó szociális csomag jövő évi keretösszegét - jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Videó: Orbán Viktor fogadta örökbe a nyíregyházi rinocéroszbébit

Videó: Orbán Viktor fogadta örökbe a nyíregyházi rinocéroszbébit

Budapest - A kormányzati munka mellett Orbán Viktor miniszterelnök arra is szakított időt, hogy eleget tegyen a Nyíregyházi Állatpark felkérésének: örökbe fogadta a szeptemberben világra jött indiai páncélos rinocéroszt.

Gázgyári szennyezés - Fővárosi Vízművek: biztonságos Budapest vízellátása

Budapest - Budapest ivóvízellátása biztonságos, a Fővárosi Vízművek által szolgáltatott ivóvíz minden tekintetben megfelel a szigorú előírásoknak - közölte a vízművek pénteken az MTI-vel azt követően, hogy a sajtóban megjelent: az egykori Óbudai Gázgyár területéről veszélyes szennyezőanyagok kerülnek a Dunába.
Reformjavaslatok a cégek védelmében

Reformjavaslatok a cégek védelmében

Debrecen - A fizetésképtelenségi eljárások és a vállalkozások jogutód nélküli megszűnése kapcsán jelentkező problémákra dolgozott ki megoldási javaslatokat a Debreceni Egyetem jogi kara az Igazságügyi Minisztérium megbízásából.
Van valami gond az újrahasznosítással

Van valami gond az újrahasznosítással

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Jelenleg kevesebb mint 10 százalékát hasznosítjuk újra a keletkező műanyaghulladéknak.
 
Előző
123456