Magyarország

2010.11.30. 15:23

Ismét elrajtol a Budapest-Bamako rali

<p>Budapestről, a Hősök teréről indul útjára január 15-én ezúttal már ötödik alkalommal a Budapest-Bamako rali - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.</p>

A versenyzők január 31-én futnak be nyugat-afrikai Mali fővárosába, Bamakoba.

A mára a világ legnagyobb amatőr ralijaként emlegetett szaharai flúgos futam január 15-én jelmezes rajttal indul útjára Budapestről, a Hősök teréről. Ezúttal 150 járművel 35 ország 400 indulója várja majd a rajtot. Lesz az indulók között 30 éves Zastava, teljesen rozsdás kis Polski, fűvel bevetett Trabant, két halottszállító, egy légpárnás kétéltű jármű, amely a szakaszok egy részét a tengeren teszi majd meg, valamint több mentőautó és egy norvég kisváros nyugdíjas tűzoltója is.

A közlemény szerint díjmentesen indulhat, aki mentőt, tűzoltóautót, vagy bármilyen közszolgálati autót adományoz a helyieknek, illetve a humoros, ötletes és szokatlan járműveknek sem kell fizetniük a részvételért. A mentő- és tűzoltóautók mali falvakban fognak további szolgálatot teljesíteni.

A Budapest-Bamako jótékonysági munkálatai is megkezdődtek. Körülbelül 400-500 ezer eurónyi ruhára, gyógyszerre, okatási eszközökre, kisgépekre és szerszámokra számítanak. Egy mali számítástechnikai iskola teljes felszerelését is viszik a futam résztvevői.

A Budapest-Bamako január 15-én reggel 8-kor rajtol a Műcsarnok mellől és január 31-én fut be nyugat afrikai Mali fővárosába, Bamakoba.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!