Magyarország

2010.10.21. 16:15

Meggyes Tamás átadja a hivatalt utódjának

<p>Elismerte vereségét Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.</p>

A távozó politikus azt is bejelentette: átadja irodáját a függetlenként kétharmados többséggel nyerő Tétényi Évának és nem tart igényt hivatali autóra sem. A helyi Fidesz-frakció azt is bejelentette: módosítják azt a korábbi előterjesztést, amelyben a többi között a polgármester átruházott hatásköreit vonták volna vissza.

Az Esztergomot 10 évig vezető Meggyes Tamás elmondta: elismeri vereségét, átadja irodáját utódjának, nem tart igényt hivatali autójára és nem vállal vezető szerepet a helyi testületben sem. A Fidesz korábban azt kezdeményezte, hogy az országgyűlési képviselő munkájához továbbra is kapjon irodát és autót. A párt csütörtökre rendkívüli közgyűlést kezdeményezett, azt javasolva vonják vissza az új polgármestertől az átruházott hatásköröket. Mindezt azzal indokolták, hogy szeretnék folytatni az előző városvezető és képviselő-testület munkáját. A frakció tájékoztatása szerint módosítják az előterjesztést, de azt egyelőre nem közölték, milyen módon. A képviselőtestületi ülés egyébként 16:30-kor kezdődik.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!