Magyarország

2010.09.27. 21:04

Fellegi szerint át kell dolgozni a támogatások rendszerét

<p>A nemzeti fejlesztési miniszter szerint át kell gondolni az európai uniós támogatások magyarországi lebonyolítási rendszerét és a hazai fejlesztési források felhasználását is meg kell reformálni. Fellegi Tamás minderről Miskolcon beszélt egy hétfő esti konferencián.</p>

Mint elmondta: az egyik legfontosabb cél a munkahelyteremtés, ennek érdekében a felhasználható hazai forrásokat és az ehhez kapcsolódó támogatási rendszert egységesíteni és programalapúvá kell tenni. Mindezt azért látja szükségesnek, mert véleménye szerint a támogatások így hasznosulnak leginkább. A fejlesztési tárca vezetője beszédében az Új Széchenyi Tervről is szólt, amellyel kapcsolatban kiemelte: az abban lefektetett célok, valamint a magyarországi és az uniós források összehangolásával már belátható időn belül is komoly eredményeket lehet elérni. Ezek elsősorban új munkahelyek létesítésében nyilvánulhatnak meg - fogalmazott.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!