Magyarország

2010.09.01. 17:56

BKV: nem 200, csak 42 millió az alvállakozói buszok többletköltsége

<p>A BKV visszautasítja Nemes Gábor szakszervezeti vezető szerdán megjelent sajtónyilatkozatát, miszerint a BKV-nak napi 3,5 millió forintjába kerül a 25 alvállalkozói autóbusz, és ezáltal a Társaság költségei október végére elérhetik a 200 millió forintot.</p>

Ezzel szemben október végéig mindösszesen 42 millió forint várható többletköltségről van szó - állítja szerdai közleményében a BKV.

A BKV közlése szerint a szerződött alvállalkozók korábban közbeszerzési pályázaton nyertek, a velük kötött alvállalkozói szerződések lehetővé teszik többlet járművek igénybevételét, amire az iskolakezdés miatt volt szükség. A járműbérléssel kapcsolatban közbeszerzési eljárást kellene lefolytatni, de erre már nem volt idő, a BKV az utasok és a közszolgáltatási szerződés betartása érdekében döntött a bérlésről.

A BKV Zrt. és az alvállalkozók közötti szerződések tartalmaznak olyan kitételt, amely alapján a BKV jogosult az adott szerződés terhére ideiglenesen többlet járműveket bevonni. Nemes Gábor szakszervezeti vezető állításával ellentétben a 25 darab forgalomba állt alvállalkozói busz napi költsége 2,4 millió forint, ez október végéig valamivel több mint 101 millió forintos költséget jelent.

A járművek napi költségét a BKV szerint ugyanakkor jelentősen csökkenti az alvállalkozói üzemeltetésből származó megtakarítás, mint az üzemanyag költség. Az összes költség és a várható megtakarítások figyelembevételével október végéig így mindössze 42 millió forintos többletköltséggel kell számolni a BKV szerint és nem 200 millióval, mint a szakszervezeti vezető állította korábban - közölte a BKV szerdán.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!