Magyarország

2010.09.09. 14:30

A pápához látogat az államfő pénteken

<p>Négyszemközti audiencián fogadja XVI. Benedek pápa Schmitt Pál köztársasági elnököt pénteken. Az államfő ezt követően megbeszélést folytat Tarcisio Bertone bíborossal, Vatikán államtitkárával, majd udvariassági látogatást tesz Gioggio Napolitano olasz köztársasági elnöknél.</p>

Schmitt Pál később találkozik az olaszországi magyar közösség tagjaival a Római Magyar Akadémián, majd részt vesz a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai tiszteletére rendezett vacsorán. Az államfőt felesége, Schmittné Makray Katalin is elkíséri - derül ki a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatásából.

Legutóbb egyébként Bajnai Gordon korábbi kormányfő járt a pápánál, őt novemberben fogadta XVI. Benedek, akivel a többi között a válságról és az egyház szerepéről tárgyaltak, Bertone bíborossal az együttműködés konkrét területeiről esett szó, például az egyházi gondozású ingatlanok felújításáról. Bajnai Gordon egyébként meghívta XVI. Benedeket és Bertone bíborost Magyarországra.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!