Magyarország

2010.08.15. 09:46

Jövő héten postázzák az ajánlószelvényeket

<p>Augusztus 16. és 19. között kell megküldeni a választópolgároknak a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítőt és az ajánlószelvényt az önkormányzati választások kapcsán. Ez azt jelenti, hogy jövő héten valamennyi választára jogosult megkapja a kopogtatócéduláját.</p>

A választási névjegyzékeket augusztus 18-a és 22-e között teszik közzé. Akit kihagytak vagy töröltek a jegyzékből, az szintén ebben az időszakban nyújthat be kifogást emiatt. Az Országos Választási Iroda egyébként gondoskodott arról, hogy augusztus 20-a és 22-a között ügyeletet tartsanak a helyben illetékes választási irodák, és megtekinthetőek legyenek a névjegyzékek akkor is.

Igazolást személyesen vagy meghatalmazott útján lehet kérni, legkésőbb október 1-jén 16 óráig. Aki ezt ajánlott levélben teszi, annak úgy kell számolnia, hogy a kérés legkésőbb szeptember 28-án megérkezzen az illetékes helyi választási irodához. A névjegyzéket, illetve annak módosítását egyébként a polgármesteri hivatalban lehet megnézni.

Az Országos Választási Bizottság a múlt hét csütörtöki adatok szerint 35 szervezetet vett nyilvántartásba az önkormányzati, és 53 szervezetet a kisebbségi választásra. Az őszi önkormányzati választás lebonyolítására összesen 5 milliárd 351 millió forintot lehet költeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!