Magyarország

2010.06.24. 16:05

Hivatali visszaéléssel vádolják a mándoki polgármestert

<p>Hivatali visszaéléssel vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Pekó László mándoki polgármestert.</p>

A megyei bíróság október 18-ára tűzte ki az ügy tárgyalását - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője.

A vádirat szerint Mándok polgármestere kezdeményezésére a szabolcsi település képviselő-testülete határozattal döntött egy 54 ezer négyzetméteres, a MÁV Zrt. tulajdonában lévő terület kisajátításáról. A kisajátítást azzal indokolták, hogy a területre közérdekből, városrendezési célok miatt van szükség.

Ezután a polgármester, még a kisajátítást megelőzően, a települési önkormányzat nevében, adásvételi szerződést kötött a MÁV-val, és 93 millió forintért megvásárolta a területet, s az átrakó pályaudvart is magába foglaló ingatlant a T.R. Zrt.-nek átadta hasznosításra, vagyis nem a hivatkozott városrendezési cél miatt volt rá szüksége. Az ügyészség szerint az önkormányzatnak az volt a célja, hogy megakadályozza a terület nyilvános pályázaton történő értékesítését, ami a MÁV Zrt-nél egyébként szokásos gyakorlat.

A megyei bíróság az ügyben 2010. október 18., 20., 25. és 27-ére tűzte ki a tárgyalást.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!