Magyarország

2010.02.03. 11:57

Fidesz: a párt nevében csak megbízólevéllel gyûjthetnek ajánlószelvényeket

<p>Többen arra készülnek, hogy a választókat megtévesztve a Fidesz nevében gyûjtsenek ajánlószelvényeket - jelentette be szerda délelõtti sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója.</p>

Információik szerint a fõvárosban és vidéken is van ilyen irányú szervezõdés, azt azonban nem árulta el, hogy szerintük kik állnak mögötte. A politikus leszögezte, hogy a választók megtévesztése bûncselekmény és akár 3 évvel is büntethetõ. A Fidesz egyébként úgy próbál védekezni, hogy önkéntesei hivatalos megbízólevéllel és igazolvánnyal keresik majd fel az embereket az ajánlószelvény-gyûjtés idõszakában.

Jövõ hét elején kezdõdik az ajánlószelvények kiszállítása és ezzel együtt azok gyûjtése is. Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója megismételte, hogy a párt szándéka szerint minden idõk legtöbb ajánlószelvényét szeretné összegyûjteni, szám szerint kétmilliót. A gyûjtésben önkénteseik és maguk a jelöltek is részt vesznek majd.

Nyitrai Zsolt azt mondta, hogy információik szerint többen arra készülnek, hogy kihasználva a párt népszerûségét, a választópolgárokat megtévesztve, a Fidesz nevében gyûjtsenek ajánlószelvényeket. Úgy tudják, hogy a fõvárosban és vidéken is van erre irányuló szervezõdés. A politikus azonban nem kívánta nevesíteni, hogy ki állhat mögötte, de mint mondta, információik szerint országos szinten összehangolva indul el a készülõdés. Nyitrai Zsolt leszögezte, hogy a választók megtévesztése bûncselekmény és akár három évvel is büntethetõ.

A Fidesz megpróbál védekezni, ezért az ajánlószelvényeket gyûjtõ önkénteseik névre szóló, hivatalos megbízólevéllel és igazolvánnyal kopogtatnak majd be az emberekhez. A papírokon rajta lesz a párt pecsétje, az igazolványt Kubatov Gábor pártigazgató, a megbízólevelet pedig az adott jelölt hitelesíti. A Fidesz azt kéri, hogy az emberek csak olyanoknak adják oda ajánlószelvényüket, akik tudják magukat ezekkel a papírokkal igazolni.
Nyitrai Zsolt arról is beszélt, hogy szerdától automata telefonhívásokkal fogják felhívni az emberek figyelmét az ajánlószelvény gyûjtésének idõszakára és a veszélyekre.

A politikus megismételte azt is, hogy a jelöltekrõl szóló leveleket is eljuttatnak majd az emberekhez, a papíron pedig egy letéphetõ ûrlap is lesz. Ennek kitöltésével szeretnék majd a késõbbiekben felvenni a kapcsolatot a szimpatizánsaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!