Magyarország

2010.02.23. 15:37

Feljelentést tesz az OVI a weboldalával kapcsolatos visszaélés miatt

<p>Feljelentés tesz az Országos Választási Iroda (OVI) a honlapjával kapcsolatos visszaélés miatt.</p>

Tájékoztatásuk szerint nem hatoltak be a valasztas.hu szerverére, a "támadó" mindössze olyan áloldalakat hozott létre, amelyek azt a látszatot keltették, mintha a honlap részei lennének.

Nem történt semmilyen behatolás a www.valasztas.hu szerverére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az Országos Választási Iroda. Keddi közleményük szerint a támadó olyan áloldalakat hozott létre, amelyek azt a látszatott keltették, mintha a honlap részei lennének. Úgy fogalmaznak: "ez a fajta támadói megoldás hasonlatos más rendszerekkel szemben alkalmazott álelérési út terjesztésével."

Az Országos Választási Iroda átmenetileg leállította a valasztas.hu egy részét annak érdekében, hogy kiküszöböljék a honlap adatainak késõbbi, hasonló átvételét. A szükséges beavatkozás után ezt újraindítják.

Egy internetes oldalon jelent meg kedd hajnalban, hogy meghekkelték a www..valasztas.hu-t, ezt bizonyítandó több linket is közzétettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!