Lillafüred hírei

2018.03.22. 17:59

Hamarosan felszentelik a lillafüredi keresztet

Miskolc - Pünkösdkor észlelte olvasónk, hogy balesetveszélyessé vált a kereszt az emlékmű tetején.

Miskolc - Pünkösdkor észlelte olvasónk, hogy balesetveszélyessé vált a kereszt az emlékmű tetején.

Újra lesz kereszt Lillafüreden: április 14-én (szombaton) délután 5 órakor Mikolai Vince főesperes, diósgyőri plébános szenteli fel a helyreállított emlékművet. A talapzatot már felújították, már csak a kereszt hiányzik a tetejéről, amelyet – Dombovári Tibortól, a helyreállító Lillafüred Alapítvány elnökétől tudjuk – a szentelés előtti napokban emelnek majd a helyére.

Lehullhatott volna

Az ügy előzményéről tavaly nyáron írtunk: pünkösdkor észlelte olvasónk, hogy (bizonyára a hosszú, fagyos tél miatt) megrepedt a kereszt a Palotaszálló és a Hámori-tó között található emlékművön. Azonnal bejelentette a bajt a miskolci önkormányzatnak, mert attól tartott, hogy az esetlegesen, igen magasról lehulló betondarab balesetet okozhat. Két hónapon át nem történt semmi. Végül ő maga tett ki egy kézzel írott papírt az emlékműre, hogy figyelmeztesse az arra járókat a veszélyre.

Miután lapunk foglalkozott az üggyel, kerítették körbe az emlékművet az önkormányzat emberei, utána már rekordgyorsasággal történtek az események, néhány nap múlva elkezdték leverni a balesetveszélyessé vált darabokat.

Az emlékmű egyébként a Palotaszálló területén található, az 1873-as kolerajárványban elhunytak emlékére emelték, és a Lillafüredért Alapítvány gondozza.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!