Szikszó hírei

2017.01.11. 14:41

Megbontotta a szél a szikszói uszoda tetejét

Szikszó - Megbontotta a szikszói uszoda tetejét a múlt heti erős szél. Szerencsére senki sem sérült meg.

Szikszó - Megbontotta a szikszói uszoda tetejét a múlt heti erős szél. Szerencsére senki sem sérült meg.

„Január 6-án, azaz múlt hét pénteken délelőtt érkezett a riasztás Szikszóról, a miskolci hivatásos tűzoltók mentek ki a helyszínre” – nyilatkozta érdeklődésünkre Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – A városi uszoda tetejét mintegy 30 négyzetméteren megbontotta a szél, a veszélyessé vált részeket a tűzoltó egységek rögzítették, és megszüntették a közvetlen veszélyt.

– Igen, megrongálta a szél a tetőt: az egyik fele az udvaron landolt, a másik fele a medence szélére esett. Szerencsére az uszodában nem voltak – erősítette meg Gál Péter intézményvezető. – A tűzoltóság befedte a hiányos részt, most természetesen zárva vagyunk. A tavaszi karbantartási munkálatokat sajnos így előre kellett hozni: a vizet leengedtük, szerdán megkezdjük a festést, közben az önkormányzat beadta a vis maior kérelmünket az illetékes minisztériumba. Előreláthatólag 2–3 hétig biztosan nem tudunk kinyitni.

A károk nagyságáról nem szeretett volna találgatásokba bocsátkozni Gál Péter, lévén nincs még szakvélemény.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!