Kultúra

2018.05.31. 09:04

Miskolci Szimfonikus Zenekar - Mit kínál az 55. évad?

Miskolc - Antal Mátyás karmester a miskolci szimfonikusok új művészeti vezetője.

Miskolc - Antal Mátyás karmester a miskolci szimfonikusok új művészeti vezetője.

Bérletes koncertek, egyedi produkciók, gyermek- és ifjúsági programok, budapesti és külföldi szereplések. Színesnek és gazdagnak ígérkezik a Miskolci Szimfonikus Zenekar következő, 55. évada, derült ki a szerdai, évadhirdető sajtótájékoztatón.

Színesnek és gazdagnak ígérkezik a zenekar következő évada" Szászné Pónuzs Krisztina

A társulat továbbra is két bérletsorozatot kínál a komolyzene kedvelőinek – mondta el Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekar ügyvezetője. Hét hangversenyt hallgathat meg, aki ezt a sorozatot választja.

Közkedvelt művek és ritkán játszott alkotások is felcsendülnek majd a koncerteken, világhírű művészek közreműködésével. Többek között Miskolcon vezényel majd a tavalyi karmesterverseny győztese, a fiatal, olasz dirigens, Leonardo Sini. A Hangforrás bérlet négy hangversenyt kínál, melyek a fiatal korosztályt és a zenei különlegességek kedvelőit célozzák meg.

Miskolcon kezdte

Az ügyvezető bejelentette: Gál Tamás, eddigi művészeti vezető négyéves megbízatása lejárt.

– Sokat köszönhet személyiségének a zenekar, hiszen az ő munkája révén indult el a felfelé ívelő pályán – fogalmazott az ügyvezető, majd bemutatta a társulat új művészeti vezetőjét, Antal Mátyást. A Liszt Ferenc- és Bartók-Pásztory-díjas karmester 44 évvel ezelőtt a Miskolci Szimfonikus Zenekarnál kezdte pályáját másodkarmesterként, és szinte hazajött, hiszen azóta 58 alkalommal vezényelte a miskolci szimfonikusokat. A sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

– A zenekar bérlet- és műsorstruktúráját jónak tartom, szeretném ezt új ötleteimmel kiegészíteni. Hozzátette: terve, hogy fiatal, tehetséges vendégkarmestereket és művészeket hív meg, hiszen a változatosság jól hat a zenekarra.


Legközelebb itt

Ebben az évadban legközelebb a Bartók Plusz Operafesztiválon találkozhatnak az együttessel, ahol a 3 Bartók és az O sole mio című előadásokban működnek közre, valamint újra színpadra állítják a nagy sikerű A kis herceg című összművészeti produkciót a Balázs Győző Református Gimnáziummal.

Június 22-én az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban muzsikálnak, majd a Promenád koncertekkel zárják a zenei szezont a Miskolci Nemzeti Színház Nyári Színházában.


[related-post post_id="3871299"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!