Küldjön hírt – Köszöntő anyák napjára

Küldjön hírt – Köszöntő anyák napjára
Miskolc – Gyönyörű napra ébredtünk, még a Nap is mosolyogva tekint le ránk. Egyik legszebb ünnepünk, mikor az édesanyákat, nagymamákat, nevelőanyákat köszöntjük.

Angyalok Ők mind-mind,
kik-e földre szálltak.
Mi nevezzük Őket
édes, jó anyánknak.”

(Aranyosi Ervin)


Az anya az a drága személy, aki a gyermek mellett áll, neveli, védelmezi, ölelő karjába zárja, könnyeit felszárítja, együtt tud örülni vele. Egy anyának soha nincs rossz gyermeke.

Szerencsés vagyok, hogy él az Édesanyám, Keresztanyám, akik szeretetükkel, oltalmukkal, megértő jóságukkal vettek és vesznek körül. Nagymamám, ki már csak emlékeimben él tovább (,s néha álmodom Felőle), a maga természetességében élte meg a nagymamaságot. Nem beszéltük szeretetről, jóságról, önzetlenségről, de benne volt minden mosolyában, hangja lágyságában, mozdulataiban, főztjei ízében. Bízom abban, hogy gyermekeim érzik feltétel nélküli szeretetemet, azt, hogy mindig számíthatnak rám.


Anya az az ember, aki felöltözteti napot. Felkel és élni kezd benne, és számunkra, aki ismerjük őt, egyszerűen elképzelhetetlen lenne az élet nélküle.”

(Tore Renberg)


Tisztelt Ünnepeltek!

Fogadják szeretettel Aranyosi Ervin: Anyák napi köszöntő Anyámnak című versét és hallgassák meg Vikidál Gyula: Zsoltár Anyámnak, valamint James Last: From a Distance című zenéjét.

Te, aki e földre egykor szültél engem,
Te vagy, aki a jót láttad mindig bennem,
te, aki megóvott a világ zajától,
te vagy, aki szeret, te vagy aki ápol.
Te tőled tanultam egykor meg, beszélni,
s te biztattál arra, hogy sose kell félni.
Te mutattad nekem, hogy milyen az élet,
s hogy megbocsátható, ha valaki téved.
te ki megbocsátod minden rossz hibámat,
s én vagyok az első, mindenki más várhat.
Tegyek bármi rosszat, én akkor is kellek!
Anyám! A mai nap téged ünnepellek.

– Győrffy László Jánosné, pedagógus –