Kazincbarcika hírei

2015.10.14. 10:59

Megújult a rendezvényház Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Befejeződött a kazincbarcikai Egressy téri rendezvényház és kiállítóterem, azaz a volt Pont mozi felújítása.

Kazincbarcika - Befejeződött a kazincbarcikai Egressy téri rendezvényház és kiállítóterem, azaz a volt Pont mozi felújítása.

A létesítmény energetikai felújítása több mint 103 millió forintba került, melynek 85 százalékát az Európai Unió biztosította.

A KEOP „Kazincbarcika, Rendezvényház és Kiállítóterem épületének energetikai korszerűsítése” című pályázat jóvoltából a kedvezményezett, azaz Kazincbarcika önkormányzata elvégezhette a település egyik közkedvelt belvárosi terén lévő volt Pont mozi – jelenleg rendezvényház és kiállítóterem – épületének energetikai felújítását.

A nyertes uniós pályázatnak köszönhetően megvalósult a homlokzati és tetőszigetelés, a homlokzati nyílászárók és a termosztatikus szelepek cseréje, továbbá kiépült a rendezvényház villámvédelme. A beruházás jóvoltából az épület belső villamos, gépészeti és tűzjelző rendszerének rekonstrukciója is elkészült, melyet Kazincbarcika városa saját forrásból finanszírozott. Erre 43 millió forintot költött az önkormányzat.

A rendezvényház és kiállítóterem felújítására – melynek a műszaki átadás-átvétele 2015. október 2-án megtörtént – az Európai Unió és a Magyar Állam 88,2 millió forintos támogatást adott Kazincbarcika önkormányzatának.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!