Friss hírek

2008.08.17. 20:16

Karácsonyra visszakaphatják pénzüket a hoppon maradt lakók - RTL Híradó

<p>Várhatóan karácsonyra visszakaphatja több éve befizetett pénzét az a 30-40 család, amely egy olyan fővárosi 120 lakásos társasházba fektetett be, amely soha nem épült fel. A háznak 2006 tavaszára kellett volna elkészülnie, a lakók azóta pereskednek, felszámolási eljárás is indult a beruházó ellen. Mostanra sikerült eladni a telket, ebből, és a bankszámlán maradt összegből úgy tűnik, a lakók a pénzükhöz juthatnak - hangzott el az RTL vasárnapi híradójában.</p>

A Dobozi utcai 120 lakásos társasház azért nem készült el, mert a beruházó cég nem kapott hitelt a banktól, így félbe kellett hagyni az építkezést. A lakók addig körülbelül 70 millió forintot fizettek be. A társaság bankszámláján viszont csak 26 millió maradt, a többit elköltötték. Az ügyben nyomozás, a cég ellen pedig felszámolási eljárás indult.

A telekeladásból és a bankszámlán lévő pénzből most ki tudják fizetni a lakókat. Visszakapják a befizetett előleget, a foglalót, de kamatokra nem számíthatnak - mondta Horváth Attila, a Csabaholding Kft. felszámolóbiztosa.

A Dobozi utcai építkezés ügyében sikkasztás gyanúja miatt indított rendőrségi eljárást márciusban bűncselekmény hiányában megszüntették. A rendőrség szerint ugyanis a beruházó az építkezésre fordította a befizetett pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!