Interjú: Mikó Fanni

Akt.:
Béres Szabi és Mikó Fanni
Béres Szabi és Mikó Fanni
Miskolc – Béres Szabi beszélgető partnere az idei Magyarország Szépe (Miss World Hungary) döntőse, a fiatal modell Mikó Fanni volt, aki mesélt a kezdetekről és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Mikor kerültél közel a modell szakmához?

Mikó Fanni: Kisebb korom óta több fotós és ügynökség is megkeresett, hogy próbáljam ki magam a fotózások világában, de csak 16 évesen döntöttem úgy a szüleim támogatásával, hogy elkezdek modellkedni.

Béres Szabi: Az idei Magyarország Szépe (Miss World Hungary) döntőse voltál, ahol bekerültél a legszebb 15 lány közé, milyen volt a felkészülés és a verseny?

Mikó Fanni: Egy nagyon mozgalmas felkészülési időszak előzte meg a döntőt. A miskolci Avalon Parkban volt a szállásunk de rengeteg helyen jártunk országszerte. Az első pár nap az alversenyekről szólt, ahol a Miss Talent versenyen második helyezést értem el. Részt vettünk különféle jótékonysági programokon, többször szerepeltünk élő műsorban, ott voltunk a Balaton Soundon és a Volt Fesztiválon is, emellett nagyon sok koreográfia próbánk volt és mindennapos edzésünk. Nagyon sok munka volt a döntőre való felkészülésben és ezáltal nagyon jó csapat kovácsolódott össze és elmondhatom, hogy mindenki győztesnek érezte magát a verseny napján.

Béres Szabi: Magyarországon kívül Kínában, Törökországban és Cipruson is dolgoztál, mit lehet ezekről a munkáidról tudni?

Mikó Fanni: Dolgoztam katalógus és magazin fotózásokon, divatbemutatókon, különböző eseményeken és volt szerencsém élő show-ban is szerepelni, melyek közül többet én nyitottam meg.

Béres Szabi: Számottevő-e a különbség egy európai és egy ázsiai munka/fotózás között?

Mikó Fanni: Véleményem szerint számottevő különbség nincs, viszont engem jobban vonz a távoli kultúra,
mert szerintem több élményt és újdonságot rejt.

Béres Szabi: Az egészséges életmód híve vagy,miben nyilvánul ez meg?

Mikó Fanni: Alapvetően mindig egészségesen éltem, nagyon hálás vagyok az anyukámnak, hogy nem mérgezett cukros és fehér lisztes ételekkel, sokkal inkább jó minőségű húsokat, zöldségeket, bio élelmiszereket fogyasztottunk. Kerülöm a glutén és laktóz tartalmú ételeket, nagyon odafigyelek a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje fogyasztására, és naponta kb 4 liter vizet iszok, ami hihetetlenül jót tesz a szervezetnek. Sokféle vitaminnal egészítem ki az étrendem, és többféle sportot űzök. Nagy célom felhívni a figyelmet arra, hogy milyen óriási különbség van egy valóban egészséges életmódot folytató ember és egy kevésbé odafigyelő között. Nemcsak a túlsúlyról van szó, de egy egészséges ember ránézésre is más, a bőre és a haja is gyönyörű, a teste izmos, de legalábbis szép tónusos, és a fizikum mellett sokkal jobb mentális állapotban is van. Szeretném ráébreszteni a fiatalokat, hogy a kezükben van a döntés, hogy mit tesznek a saját testükkel, amelyben az egész életüket le kell élniük.

Béres Szabi: Tervek?

Mikó Fanni: Szeretnék modellként kipróbálni még több országot, de Magyarországon is láthattok majd rendezvényeken és műsorokban. Annyit még elárulok, hogy a közeljövőben készülök néhány meglepetéssel.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!