Kosárlabda

2024.04.13. 17:43

Az első meccs súlyától nem tudtak szabadulni a diósgyőri kosarasok

A DVTK U23 női kosárlabdacsapata a másodosztályú bajnokságot a 9-16. helyért folytatja.

Aho Tyra (fehérben) megtette a magáért, 17 ponttal csapata legeredményesebb játékosa volt

Fotó: Koncz Márton

Női kosárlabda amatőr NB I rájátszás, nyolcaddöntő visszavágó
DVTK U23 – BKG Prima Szigetszentmiklós II. 60-64 (15-22, 22-16, 8-17, 15-9)
Miskolc, 50 néző. V.: Marton, Cservenyák-Páll. 
DVTK U23: Aho T. 17, Albert Sz. 10/9, Fárbás 7/3, Oláh F. 9/3, Vég-Dudás 5. Tózer Nemes 9/3, Kovács É., Tóth B. 3/3, Győri. Edző: Kovács Dénes. 
Kovács Dénes: 

– Először is, szeretnék gratulálni a BKG-nak. Úgy gondolom, hogy ezt a párharcot, nem a mai meccsen veszítettük el, hanem az első meccsen kialakult nagy hátrányunk miatt. Az pedig egy érdekes dolog, hogy a versenykiírás, a lebonyolítás a jobb alapszakasz helyezést mindössze annyival honorálja, hogy a második meccset lehet otthon rendezni, ami nem sokat ér, ha az első meccsen van egy rossz napod. Persze, ezt kellett volna kiküszöbölni, mert így az egy hete összeszedett 15 pontos hátrány végünk bennünk volt, még akkor is, amikor ezen a mostani meccsen mi vezettünk. Sajnos, nem sikerült túllendülni az első meccsen, mert annak a súlyát cipeltük. A bajnokságnak azonban nincs vége, be kell biztosítani, hogy jövőre is a Piros csoportban szerepeljünk, és mindent meg is fogunk tenni annak érdekében, hogy az első tízben végezzünk. 

A párharcot a BKG Prima Szigetszentmiklós II. nyerte, kettős győzelemmel, 140-121-es összesítéssel. 
A DVTK U23 a rájátszás következő körében a 9-16. helyért csatázik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!