DVTK Jegesmedvék

2024.03.07. 16:00

A szériát nézik, abból jönnének ki jól

Fotó: NGS PHOTO

Kedden véget ért az alapszakasz a jégkorong Erste Ligában, az utolsó körben a DVTK Jegesmedvék együttese hazai pályán 3-1-re verte a FEHA 19 csapatát. A Macik helyezésén ezen eredmény, a siker már nem változtatott, ugyanis a 7. helyet szerezték meg a táblázaton. A magyar-román közös sorozat 2023/2024-es évada az utolsó előtti, kilencedik Dunaújvárosi Acélbikák, valamint az utolsó, tizedikként záró FEHA 19 számára befejeződött, a többiek viszont ,,nyomják tovább" a szezont, ugyanis elkezdődnek a negyeddöntők.

Akár hét is lehet

Az első kört megnyerő FTC-Telekom a nyolcadik Debreceni EAC-cal, a második Corona Brasov a hetedik népkertiekkel, a harmadik Gyergyói Hoki Klub a hatodik Újpesti TE-vel, míg a negyedik Budapest Jégkorong Akadémia HC az ötödik Sport Club Csíkszeredával csap össze az egyik fél negyedik sikeréig tartó negyeddöntőben.

A diósgyőriek pénteken és szombaton egyaránt – magyar idő szerint – 17.30-tól lépnek jégre a brassói jégcsarnokban, majd következik két miskolci összecsapás, március 12-én, kedden, illetve 13-án, szerdán, 18.30-tól. A további találkozók megrendezései attól függenek, hogy eldől-e addig a párharc. Amennyiben a négy meccs nem lesz elég, akkor március 16-án, szombaton 17.30-tól Erdélyben folytatódik a csata, amennyiben ezután is szükséges, akkor március 18-án, hétfőn 18.30-tól a miskolci jégcsarnokban is rendeznek mérkőzést, illetve abban esetben, ha ekkor 3-3-ra fognak állni a felek, akkor a párharc március 20-án, szerdán 17.30-tól Brassóban fog eldőlni.

Meccsek, statisztika

A csata indulása előtt érdemes megnézni, hogy eddig, ebben az évadban mire ment egymással a Corona, illetőleg a DVTK: az első közös ,,ütközet" október 20-án volt Brassóban, a Macik, elsősorban 4-0-s első harmaduknak köszönhetően 5-2-re nyertek, a gólokat – vendég részről – Kuleshov, Verveda, Esteves, Lövei, illetve Páterka ütötte. November 23-án vissza tudtak vágni a ,,koronások" Miskolcon, ugyanis 7-3-as sikerükkel zárult az a meccs, ekkor, a piros-fehérek részéről Vojtkó, Mattyasovszky, és Szathmáry talált be Dubeau kapujába. Idén január 21-én újfent idegenben lépett jégre Steve Kasper vezetőedző csapata, és egy tíz találatot hozó mérkőzésen kapott ki 6-4-re. A Jegesmedvék oldalán E. Razumnyak, V. Razumnyak, Esteves, és Szathmáry ütött gólt. A negyedik összecsapásnak február 2-án a borsodi vármegyeszékhely volt a helyszíne, és a Corona lenullázta a házigazdát, hiszen 3-0-ra győzött.

A brassóiaktól a pont táblázaton a 34 esztendős cseh-román kettős állampolgárságú csatár, Radim Valchar – aki a 2019-2020-as szezonban 14 mérkőzésen korongozott a Jegesmedvéknél is – végzett a legelőkelőbb helyen az alapszakaszban, aki a 44 meccsen 29 alkalommal volt eredményes, emellett kiosztott 29 asszisztot is, vagyis a kanadai táblázaton 58 pontja van. A második legjobb hokis Judd Blackwater (36 pont – 14+22), a harmadik pedig Jared Michael Van Wormer (35 pont – 16+19). A népkertieknél a top három jégkorongó ebben a tekintetben: Gianluca Cesar Esteves (42 pont – 15+27), Roman Berdnikov (38 pont – 12+26), valamint Valentin Razumnyak (36 pont – 20+16). Érdekesség, hogy a nemrég, menet közben érkezett (és emiatt ezidáig mindössze 10 meccsen szerepelt) új DVTK-s hálóőr, Tomas Vosvrda áll a legjobban a kapusoknál 94.18 százalékos védési hatékonysággal, a másik Maci-kapusnál, Janis Vorisnál 91.26 százalékos ez a mutató. A Corona Brasovnál Alex Dubeau eddig 92.73 százalékon áll.

Erős támadó potenciál

A Jegesmedvék csütörtök reggel indultak el Brassóba, és a helyszínen még pénteken délelőtt tartanak egy átmozgató edzést.

– Egy nehéz ellenfél jutott számunkra a negyeddöntőben – mondta a boon.hu-nak Steve Kasper, a népkertiek trénere. – A Brassó fegyelmezett hokit játszik, jó az edzőjük, rendelkeznek három remek sorral, amikben erős a támadó potenciál. Ez tehát egy nagy kihívás számunkra, viszont úgy gondolom, a csapat készen áll erre a csatára, ami egy kiélezett párharc lesz. Tanultunk abból a négy mérkőzésből, amit eddig velük vívtunk meg, tudjuk, mik az erősségeik, gyengeségeik, utóbbit igyekszünk kihasználni. Nem úgy gondolkodom, gondolkodunk, hogy jó lenne-e most egy vagy két siker idegenben, azt nézzük, és arra fókuszálunk, hogy a szériát mi nyerjük.

A DVTK Jegesmedvéknél Makai és Pecsét sérülés miatt hiányzó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!