Helyi sport

2024.02.25. 18:53

Négyig jutott a DVTK HT ellenfelének centere

Nem csak a Diósgyőr, a Villeneuve is bajnoki győzelemmel hangolt az újabb ütközetükre.

Salaün 15 pontig jutott a szombati bajnokin

Fotó: VALM

A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata szerdán 20.00-tól Franciaországban már az Euroliga négyes döntőjébe jutásért játszik, ellenfele, a Villeneuve d’Ascq LM pedig azért küzd majd a negyeddöntő két nyert meccsig tartó csata második mérkőzésén, hogy kiharcolja a harmadik találkozó megrendezését (amelyre március 6-án Miskolcon kerülne sor).

Mint ismert: a piros-fehérek szerdán 78-66-ra páholták el a franciákat, akik nehezen viselték a vereséget, különösen azok után, hogy győzni akartak, és már 17 ponttal is vezettek a meccs során (14-31). 

A hétvégén mindkét csapat bajnokit játszott szombaton, a Diósgyőr hazai környezetben 64-58-ra verte a TFSE-MTK-t, és ezzel a listavezető együttes megőrizte veretlenségét.

A Villeneuve d’Ascq LM szintén az élen áll hazája bajnokságában, és listavezetőként a középmezőnyhöz tartozó, Flammes Carolo vendégeként nyertek 82-56-ra, a 17. fordulóban. Így jelenleg 14 győzelemmel és 3 vereséggel állnak az élen, és jó esélyük van arra, hogy a következő hónap végére bebiztosítsák helyüket a jövő évi Euroliga csoportkörben, ugyanis a francia kosárlabda szövetség az alapszakasz győztesnek is EL-indulási jogot biztosít. A Villeneuve a szombati bajnokin a második negyedben indult be, a legponterősebb játékosuk ez alkalommal az amerikai Burke lett, 16 egységgel, míg a szintén amerikai Smalls és a francia Salaün egyaránt 15-15 pontot szerzett. A francia listavezető centere, az elefántcsontparti Diaby, aki Miskolcon, a 3. negyedben megsérült, emiatt ölben kellett levinni, és nem is tudta folytatni a játékot, a Carolo ellen már pályán volt, 18 percet játszott, 4 pontot és 6 lepattanót szerzett.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!