Helyi sport

2024.02.24. 19:44

A Diósgyőrt a közönség hajszolta bele a győzelembe

Az utolsó percben fordította maga javára a bajnokit a DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata.

Óriási csatát vívott a két csapat szombaton este

Fotó: Bujdos Tibor

A női kosárlabda NB I/A 14. fordulójában, szombaton este a veretlenül listavető DVTK Hun-Therm hazai környezetben, a TFSE-MTK csapatát fogadva akarta tovább nyújtani kiváló sorozatát.
A meccset a fővárosi csapat kezdte jobban (0-5), a hazaiak picit döcögve érkeztek meg a mérkőzésbe (5-8), de aztán a fehér mezesek produkáltak egy 8-0-s etapot és nem csak, hogy fordítottak, hanem néhány pontos előnyt is építettek (13-8). A Diósgyőr jobban szedte a lepattanókat, és már a dobásokkal sem volt baj, olyannyira nem, hogy az első játékrész végére 10 pontra növelték előnyüket (23-13). 
A második menet elején is eredményesebben játszott a TFSE-MTK (25-20), és bár ezután felment 9-re a hazaiak fórja, a játék nem volt az igazi, a lendület hiányzott. A fővárosi gárda ismét visszajött ötre (29-24), ami után Völgyi Péter vezetőedző jobbnak látta, ha időt kér. A kék-fehéreket azonban nem sikerült megtörni, sok gyors támadást vezettek, és fejeztek be pontosan, és a negyed hajrájában a döntetlenért, a vezetés megszerzéséért támadhattak (32-30). Ez ugyan nem jött össze nekik, de a meccs nyitott maradt (34-30).
 

Óriási izgalmak

A térélcserét követően az egykor a DVTK-ban is szerepelt Szabó F. remeklése folytatódott, nem csak, hogy meccsben tartotta csapatát, hanem a mezőny legeredményesebb játékosaként, a 24. percben behúzott triplájával előnyhöz juttatta a TFSE-MTK-t (36-38). Ekkor időt kért a hazaiak szakvezetője, és az alapcsapatát küldte pályára, abban a reményben, hogy változások következnek be, de ennek nem volt látszata (36-42). A közönség támogatása közepette Garbin hármasa és duplája hozott reményt, Kányási találatával pedig visszavette az előnyt a Diósgyőr (45-44). 
A szűk, hét emberes rotációval játszó vendégcsapatból Burján vágott be egy hármast a negyedik játékrész elején, majd amikor a TFSE-MTK egyik magas embere, Németh kipontozódott tovább romlottak az esélyeik. A 35. percben Garbin góljával került ismét előnybe a Diósgyőr (51-49). Nem sokkal később újra Burján következett egy triplával (53-55), majd Kányási és Dúl P. is megmutatta, hogy tud ilyet. Két perccel a vége előtt 1 ponttal jobban álltak a kékek (57-58), 42 másodperc volt hátra, amikor a diósgyőri csapatkapitány, Kányási – mint utóbb kiderült: kulcsmomentumként – újra bezúzott egy hármast (60-58), ami után időt kérek a látogatók. De a végére már csak hazai találatok jutottak. A nem túl jól játszó DVTK-t ezen a napon a fantasztikus közönsége hajszolta bele a győzelembe.

DVTK Hun-Therm – TFSE-MTK 64-58 (23-13, 11-17, 11-14, 19-14)
Miskolc, 1400 néző. V.: Makrai, Győrffy, Szilágyi.
DVTK Hun-Therm: Aho N. 8/3, Aho T. 3/3, Charles 4, Lelik, Tadic 4. Csere: KÁNYÁSI 17/9, GARBIN 19/6, Grigalauskyte 4, Tenyér 2, Oláh F. 3/3. Vezetőedző: Völgyi Péter.
TFSE-MTK: Dúl T. 3/3, Dúl P. 7/3, SZABÓ F. 23/6, CARTER 12/6, Németh 2. Csere: Király 5/3, Burján 6/6. Vezetőedző: Hegedűs Péter.
Kipontozódott: Németh a 33., Lelik a 39., Dúl P. a 40. percben.
Völgyi Péter: – Gratulálok a TF-nek, szenvedtünk az egész meccsen keresztül. Volt egy jó periódusunk, de aztán könnyű ziccereket hibáztunk, és ha pontosabbak vagyunk, akkor nagyobb is lehetett volna a különbség a félidőre. A meccs második részében fej, fej mellett haladtunk, feljavult a védekezésünk, ám ellenfelünk hármasokat tudott dobni, és majdnem meg is nyerték ezzel a meccset, de a végére az agresszivitáson még tudtunk emelni. Nem játszottunk jó meccset, de rettenetesen küzdött mindenki, egy jól játszó ellenfelet győztünk le, és őriztük meg veretlenségünket a bajnokságban. 
Hegedűs Péter: – Nehéz mit mondani, nagyon csalódott vagyok. Hét emberrel görcsölünk egész héten, a lányok mindent megtettek ma, de a jövő héten nehéz lesz újra kezdeni. Szomorú, hogy egy ilyen lezárás van, talán hat büntetőt hagytunk ki a végén, ami nekünk kipörgött, az a másik oldalon bement. Az, hogy az Európa négy legjobb csapata közé tartó DVTK ellen ilyen meccset tudtunk játszani nagy dolog. De senki nem fog emlékezni arra, hogy hány ponttal kaptál ki, hogy a fantasztikus közönség előtt idegenben ilyen meccset játszottál. Ez a kutyát sem érdekli. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!