Labdarúgás

2024.02.02. 12:16

DVTK: az első keret fiatalja került az NB II-es Barcikához

Szinte biztos, hogy a piros-fehérek ukrán kapusa kezd a Debreceni VSC ellen.

Bánhegyi (jobbra) a hét végén az NB II-es Barcikában védhet

Fotó: DVTK

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának jelenleg négy kapusa van, akik közül a szerdán menesztett Kuznyecov Szergej nem számolt volna, a 36 éves szerb, magyar hálóőrrel, Branislav Daniloviccsal, aki a mostani idényben mindössze egy tétmérkőzésen állt a kapuban, még tavaly szeptember 17-én, a III. kerületi TVE ellen, idegenben 6-2-re megnyert Magyar Kupa találkozón. A hosszú ideje sérüléssel bajlódó cerberuson kívül három fiatal kapusa van a Diósgyőrnek, a 23 éves ukrán Artem Odyntsov, a 19 esztendős, a télen az NB II-es Kolorcity Kazincbarcika SC-től leigazolt Tóth Balázs, valamint a saját nevelésű, szintén 19 éves Bánhegyi Bogdán. Utóbbi szintén védte az ősszel néhány mérkőzésen a barcikai kaput, másodosztályú bajnokikon, a Diósgyőr és a Barcika közötti kooperációs szerződés keretében. 
Bánhegyi a hét második felében visszatért Barcikára, és ha az NB II-es együttes szakvezetője, Csábi József bizalmat szavaz neki, akkor vasárnap 14 órától ő véd majd a csapat tavaszi nyitányán, a Credobus Mosonmagyaróvár elleni hazai bajnokin. 
Ezzel összefüggésben a DVTK kapuját a szombaton 17.30-kor kezdődő, Debreceni VSC elleni idegenbeli bajnokin szinte biztos, hogy Odyntsov védi majd, ugyanis Danilovic aligha jöhet szóba, a piros-fehérek új kapusa, Tóth Balázs pedig eltiltás miatt nem nevezhető a meccsre. Utóbbi hálóőr azért nem játszhat, mert a labdarúgó NB II 17. fordulójában, december 3-án megrendezett Budafoki MTE – Kolorcity Kazincbarcika (2-0) mérkőzésen, a 43. percben kiállították, és a labdarúgó szövetség fegyelmi bizottsága 2 bajnoki mérkőzésről elmeszelte, amelyek közül eddig egyet töltött le, a másodosztály őszi zárófordulójában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!