Labdarúgás

2023.08.25. 08:00

A 3 pontot bukónál távozott az edző

A pályán megnyert, a zöld asztalnál elvesztett bajnoki után, az edzőt az elnök váltotta a kispadon.

A bábonyiak (kékben) nem fellebbeznek

Fotó: Ádám János

A vármegyei I. osztály 2. fordulójában, a múlt héten szombaton lejátszott Sajóbábonyi VSE – Bánhorváti (4-2) mérkőzést a vendégek megóvták jogosulatlan szerepeltetés miatt, a vármegyei szövetség versenybizottsága pedig megállapította, hogy Kacsmarik Áron becserélése ezen a meccsen a szabályokkal ellentétes volt. A fiatal játékos miután ugyanezen a napon végig védte a Nyékládházi DE elleni (3-3) U19-es meccset, a felnőtt találkozón mezőnyjátékosként került becserélésére a 91. percben, 4-2-es állásnál, ám egy versenynapon két mérkőzésen csak kapusként lehet szerepeltetni labdarúgót. Emiatt a pályán elért eredményt törölte a versenybizottság, a 3 pontot 3-0-s gólkülönbséggel a Bánhorváti javára igazolta. 
Az elsőfokú döntés ellen nem fellebbez a bábonyi együttes, Hronyecz Norbert elnök kijelentése szerint.
– Jogos a döntés, nincs értelme a fellebbezésnek – mondta a bábonyiak első embere, majd így folytatta: – Sajnos, az edzőnk nem volt képben, nem volt tisztában ezzel a szabállyal. Megjegyzem, azóta már nincs is nálunk, máshol folytatja.
Kovács Péter játékosedzőként kezdte az évadot az SVSE-nél, és a távozásával kapcsolatban arra voltunk kíváncsiak, hogy az elcserélés miatt váltak-e meg tőle. 
– Megegyeztünk a szezon előtt a feltételekben, de aztán hezitálni kezdett, kiderült, hogy Parasznyán is szívesen látnánk, csak segítettünk neki abban, hogy ott legyen, ahol lenni szeretne – mondta Hronyecz Norbert, aki arra a felvetésre, hogy ezek szerint nem az elcserélés miatt távozott az edző, ezt felelte: – Ettől függetlenül távozott, de ha egyébként nem ment volna, akkor a szombati eset miatt biztosan mennie kellett volna. Egy edzőnek ismernie kell azokat a szabályokat, hogy milyen feltételek alapján szerepeltethetők a játékosok. 
Mint megtudtuk, amíg nem találnak új edzőt a Sajóbábonyi VSE-nél, addig Hronyecz Norbert ül le a kispadra, elnökként.
A beugrása egyébként sikeres volt, hiszen szerdán a vármegyei kupában a Mezőzömbor FC vendégeként továbbjutottak a bábonyiak (0-2).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!