Labdarúgás

2023.03.27. 18:27

Érdemes háromig számolni

A vármegye szerte jól ismert edző alaposan ráfizetett a bajnoki meccs után mondott szavaira.

A vármegye szerte jól ismert edző alaposan ráfizetett a bajnoki meccs után mondott szavaira.

Fotó: Shutterstock

Ismeretes, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztályú bajnokság Közép csoportjának 18. fordulója keretében a KKFC Mezőcsát gárdája 5–1-re győzte le Cserépfalu SC együttesét.

Hat hónapra 

A nyertes alakulat szakvezetője, Orlóczki Tibor az összecsapást követő, lapunknak és elektronikus portálunknak tett nyilatkozatában ezekkel a szavakkal bírálta a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Igazgatóságát: 

Először szeretném megköszönni az igazgatóságon azoknak az embereknek, akik miatt és a rendszer hibája következtében csapatkapitányunknak két meccset kellett kihagynia öt sárga lap miatt. A hozzá nem értésük miatt és az IFA korrigálásával, továbbá segítőkészségükkel kiváló munkát végeztek.

Az igazgatóság fegyelmi bizottsága nyilvánosságra hozta, hogy a sportszakembert szeptember 23-ig minden, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta. 

 

– Úgy érzem, hogy a testület kissé elvarázsolta magát – közölte a tréner. – Nem szidalmaztam senkit, nem használtam csúnya szavakat, csak elmondtam, hogy szerintem minket méltánytalanság ért. Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen indokkal, vagy indokokkal tiltottak el és majd ennek elolvasása után elnökünkkel, Késely Dáviddal eldöntjük, hogy a határidőn belül fellebbezünk-e.    

A tények 

A mezőcsáti Bubenkó András a megyei harmadik vonalban egy, a megyei kettőben pedig négy sárga lappal rendelkezett. Erre következett a II. osztály 16. fordulójában a Mezőcsát – Bogács mérkőzés amelyen Bubenkó nem szerepelt, a csátiak pedig azt hitték, hogy ezzel letudta a büntetését. Következett a 17. fordulóban a Sajószöged – Mezőcsát meccs, ezen is összeszedett egy sárgát a városiak focistája, aki ezért – öt sárga miatt immáron másodszor – kihagyta a már elhíresült Mezőcsát – Cserépfalu találkozót – és elindult a lavina. 

Múlt pénteki lapunkban megszólaltattuk Sajti Viktort, az MLSZ megyei igazgatóját, aki a vonatkozó szabályokat idézve vette górcső alá az esetet és leszögezte, hogy a játékosnak természetesen nem kellett volna két meccset kihagynia. Ugyanis – idézzük a tisztségviselőt – „a labdarúgó az adott bajnokság mérkőzésein sorrendben minden ötödik sárga lapos figyelmeztetését követően a soron következő egy bajnoki találkozón nem rendelkezik játékjogosultsággal.”

Hat hónaptól  

Megkerestük dr. Jakó Gábort, az igazgatóság fegyelmi bizottságának elnökét, akitől azt kérdeztük, hogy miért kapott hat hónapos büntetést az edző. Ezt a választ kaptuk: 
– Fegyelmi vétséget követ el az a sportszakember vagy labdarúgó, aki az MLSZ-ről, a megyei igazgatóságokról, társadalmi bizottságairól, szponzorokról, a tulajdonosokról, a médiáról vagy ezek tagjainak hivatalos működésével kapcsolatban olyan tényt állít, híresztel, vagy olyan tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, amely alkalmas arra, hogy az MLSZ, a megyei igazgatóság, vagy valamely tisztségviselője működésével kapcsolatban a bizalmat megingassa, az üzleti érdeket sérelem érje, a tisztségviselő vagy a megnevezett társadalmi bizottság tagjának a becsületét csorbítsa. Annak a büntetése, aki a fegyelmi vétséget az írott-, illetve elektronikus sajtó útján, vagy egyébként nagyobb nyilvánosság előtt követi el, eltiltása minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől hat hónaptól két évig terjedhet. 

Labdarúgás: panasz esetén 

A tények: Orlóczki Tibor az írott- és az elektronikus sajtóban nyilatkozatot tett, a fegyelmi bizottság pedig ennek alapján ítélkezett. Mindezekből következik: ha valakinek valamilyen panasza van, csak akkor ússza meg az eltiltást, ha „négyszemközt” levelet ír a bajnokság(ok) működtetőjének, vagy veszi magának a fáradtságot, befárad az igazgatóságra és ott tisztázza az ügyét. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!