Férfi röplabda Extraliga rájátszás

2022.04.07. 20:54

Kazincbarcika vs. Fino Kaposvár: Nyolcvan perc spórolás, lezúzás (fotókkal, videóval)

A Vegyész visszavágott a Kaposvárnak a szombati vereségért, a bajnoki elődöntőben.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A férfi röplabda Extraliga rájátszásában, az elődöntő második meccsét játszotta csütörtökön a GreenPlan VRC Kazincbarcika és a Fino Kaposvár együttese, ezúttal a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban. A három nyert meccsig tartó sorozat első találkozóján, a múlt héten szombaton a somogyi megyeszékhelyen nagy csatárban, 156 perces küzdelemben, öt szettben a Fino diadalmaskodott, és most mindkét csapatnak más miatt kellett a győzelem. A Kaposvárnak az előny megduplázására, a Vegyésznek az egyenlítésre. Utóbbiak esélyeit nem csak a hazai pálya, hanem az is növelte, hogy két zárt kapus meccs után végre a szurkolók is jelen lehettek a csarnokban. És ez nem csak a szemek, hanem a fülek számára is érkezelhető volt, ugyanis a fanatikusok már a meccs előtt ,,odatették” magukat.

 

 

 

Az első szettet egy picivel jobban kezdte a Vegyész (2-0), de a Kaposvár nem hagyta magát leszakítani, rendre egyenlített. Aztán a szélső ütőben eredményesebb hazaiak 7-7-nél zsinórban négy pontot hoztak össze, és ez már sok volt a vendégek szakvezetőjének, úgyhogy időt kért (11-7). A pauza után Fino pont jött, majd a védőmunkában pontosabb kék mezesek öt egységre távolodtak el (14-9). Bibók vonalat csípő ász szervájának örülhetett a publikum, majd Sandoval rontott nyitásával lett megint közte öt (17-12). A Kaposvár sáncmunkája nem igazán működött, a hazai jóval pontosabb volt, úgyhogy második idejét is kikérte a somogyiak trénere (19-13). Úgy tűnt hiába (21-13), ám amikor Vasquez után Bögöly is eredményesen fejezett be egy támadást, Toronyai edző is a szünet mellett döntött. Helyesen, mert hazai pontok következtek, Páez ászt is nyitott, majd Ciupa bombája zárta le a játszmát (25-15).

 

A második menet Ciupa két pontjával indult, szélső ütéseinek a sánc nem tudta útját állni. Vendég hiba után nőtt háromra a hazai fór (5-2), majd Páez parádés mozdulatával lett ez még több (7-3). Aztán az addig remekül nyitó VRCK-nál jöttek ebben a szegmensben a rontások, de mivel a túloldalon is, a kaposváriak trénere időt kért (10-5). Újabb hazai pont után pedig cserélt, de ettől sem lettek jobbak (12-5). Aztán 15-7 után gödörbe került az addig stabil játékot mutató VRCK, és emiatt a hazaiak edzőjének kellett a szünet (16-12). Három pontra húzódott össze a Barcika fórja, de mivel a Fino visszatért a pontatlan játékához, a hetedik szervájukat rontották el, változott a helyzet (20-15). Ezen vendég időkérés sem segített, a kék mezesek halottnak tűnő labdákat is visszahoztak, volt, hogy lábbal, volt, hogy kicsavart testhelyzetből. Nem is volt kérdés, hogy ez a játszma is a hazaiaké lesz (25-16).

 

A rontott szervák ellenére

 

A harmadik játékrészt három (!) rontott szervával kezdte a VRCK, de ezt jó nyitásfogadásokkal kompenzálták (5-3). Páez, Juhász P. és Ciupa után Blázsovics is bemutatott egy rossz nyitást, ha ezek nincsenek, a kaposváriak már elkönyvelhették volna a vereséget. 8-5-nél kért időt edzőjük, mert nem egy dimenzióban mozgott a két csapat. Centerhelyen Páeznek volt egy fineszes mozdulata (10-7), majd Juhász P. akadályozta meg ugyaninnen, egy bombával az egyenlítést (11-9). Zsinórban négy pontot csinált a VRCK, és amikor a vendégek edzője másodszor is időt kért, a barcikai tábor azt skandálta, hogy ,,játszik a Vegyész”. Igazuk volt, kedvenceik száguldottak a győzelem felé (18-11). A remekül játszó hazaiak szárnyaltak (22-12), szinte minden bejött nekik, és a szombati meccshez képest nyolcvan perc játékidőt megspórolva, 76 minuta alatt lezúzták a somogyiakat (25-13).

 

 

 

 

GreenPlan VRC Kazincbarcika vs. Fino Kaposvár 3:0 (15, 16, 13)

 

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Halász T., Halász E. (Nyisztor, Berényi).

 

GreenPlan VRC Kazincbarcika: JUHÁSZ P. 10, Moraes 2, PÁEZ 7, BLÁZSOVICS 11, BIBÓK 8, Ciupa 8. Csere: DUDÁS (liberó), Csizmadia, Budai (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.

 

Fino Kaposvár: Hubcsika 5, Sandoval 2, Garchet, Bögöly 7, Milovanovic 8, Vasquez 4. Csere: Bozóki (liberó), iván, Radovic, Kiss M., Ouyachi 1. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

 

Toronyai Miklós: – Nem számítottam ilyen könnyű meccsre, nagyon tetszett az a hozzáállás, ahogy belementünk a meccsbe. Különösen tetszett, hogy amikor megnyomtuk a szervákat, odatették magukat a srácok, és ettől enerváltan kezdett játszani ellenfelünk. A fiúk egy percre sem engedtek ki, nem volt nyoma negatív hozzáállásnak, ennek köszönhető, hogy három szettben tudtunk diadalmaskodni.

 

Ruben Wolochin: – Gratulálok a Kazincbarcikának. Ők röplabdát játszottak, mi pedig nem. Ez ilyen egyszerű. Nem adjuk fel, hazai környezetben javítani akarunk.

 

Nézze meg videónkat is!

 

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-1.

 

A következő mérkőzést, hétfőn 18.00-tól Kaposvárott játssza a két csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!