Mezőkövesd Zsóry FC

2021.10.24. 11:00

Budapest Honvéd, a Mezőkövesd Zsóry FC és a tükörkép

Kolodzey Tamás

A 6. helyen álló fővárosi együttes vendégeként vasárnap 15 óra 45 perctől a 10. forduló keretében lép pályára a fürdővárosiak NB I-es labdarúgócsapata.

Kiegyenlített

A Budapest Honvéd kiegyenlített teljesítményt nyújt ebben az idényben a számok alapján, ugyanis 4–4 győzelem és vereség mellett 1 döntetlen szerepel a statisztikájukban, derül ki a klub honlapjának összesítéséből. A piros-feketék 13 pontot gyűjtöttek eddig, hátrányuk mindössze 3 pont a 3. helyezett Puskás Akadémia mögött, csapatunktól pedig két ponttal gyűjtöttek többet. Nehezen indult a bajnokság ellenfelünk számára, a Debrecen (1–4) és az MTK (0–1) ellen vereséget szenvedtek, első pontjukat a 3. fordulóban az Újpest (1–1) vendégeként szerezték meg. Ezt követően viszont két győzelem következett, a Paksot otthon, a Zalaegerszeget pedig idegenben múlták felül egyaránt 3–1-re. A bajnoki címvédő Ferencvárostól 1-0-ra kikaptak, majd újra két győzelmet arattak, a Gyirmót vendégeként 4–2-re, a Kisvárda ellen pedig 2-1-re nyertek, míg az előző fordulóban 2–1-re kikaptak a MOL Fehérvár otthonában. A gólarányuk 15–14, ezzel mindkét mutatóban a középmezőnyben foglalnak helyet. A Honvédtól 3 csapat, a Paks (24), a Debrecen (19) és a Ferencváros (18) lőtt több gólt, míg a Zalaegerszeg hozzájuk hasonlóan 15 találatnál jár. Kapott gólokat tekintve a 6. helyen állnak, a Kisvárda (8), a Ferencváros, a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár (9-9), valamint az MTK (12) védelme kapitulált kevesebbszer a fővárosi gárdától.

A játékos keret

Jelentősen változott a fürdővárosiak ellenfelének kerete a nyáron: hat játékos érkezett a csapathoz, tizenöt labdarúgó végleg, míg tízen kölcsönbe távoztak a klubtól. Az érkezők között van az egyaránt szerb Nenad Lukic (Topolya) és Dusan Pantelic (Radnicski Nis), a spanyol Nono (Slovan Bratislava) és Szappanos Péter, aki csapatunktól érkezett a fővárosiakhoz. Kölcsönbe került a klubhoz a brazil Talys Oliveira (NK Osijek) és a francia Zinédine Machach (Napoli), míg kölcsönből visszatért Kovács Nikolasz (FC Ajka) és Májer Milán (ETO FC Győr). A végleg távozók között van többek között Eke Uzoma, Szendrei Norbert, Kesztyűs Barna, Gazdag Dániel, Cipf Dominik, valamint a játékos pályafutását befejező Djordje Kamber. Kölcsönben máshol folytatja pályafutását például Boubacar Traoré, Tömösvári Bálint, Soltész Dominik, Artur Craciun, Bocskay Bertalan és Kocsis Dominik.

Egymás ellen

Bódi Krisztián sajtófőnök elkészítette a mérleget is. Eddig tizenhét mérkőzést játszottak a fővárosi együttessel az első osztályban. A mérleg teljesen kiegyenlített: csapatuk 7 győzelem és 3 döntetlen mellett 7 alkalommal szenvedett vereséget. Az előző idényben háromszor találkoztak: a fővárosban lejátszott első összecsapás 1–1-es döntetlennel zárult tavaly októberben, majd februárban hazai pályán 2–1-es győzelmet arattak, az áprilisi találkozó pedig 2–2-es döntetlen született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!