Asztalitenisz

2021.09.04. 09:30

Sporttörténelmet írnak a MEAFC asztaliteniszezői

Az egyetemisták csapatát egy visszalépés miatt besorolták a másodosztályba.

Szűcs István

Fotó: ÉM-Archívum

Fennállása óta eddig még soha nem volt NB I.-es, vagyis másodosztályú asztalitenisz-csapata a MEAFC-Miskolcnak, most viszont az első ilyen bajnokijukra készülnek. Szeptember 5-én, vasárnap 11 órától, a Miskolci Egyetem E/4-es tornatermében a mezőberényi Hed-Land SSE I. ellenében írják a sporttörténelmük első lapját az egyetemisták.

Köszönhetően annak, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetségtől augusztus 30-án hivatalos értesítés érkezett a Miskolci Egyetem sport­egyesületéhez, mely szerint a Békési TE I. csapata visszalépett a férfi NB I.-től. A visszalépés miatt a szövetség versenybizottsága – a korábban lejátszott helybetöltő alapján (amelyet a miskolciak 8–1-re veszítettek el az Apagy SE ellen) – a MEAFC-Miskolc I. csapatát sorolta be a visszalépő Békési TE I. csapata helyére. Ennek megfelelően módosították a 2021/2022. évi férfi NB I. Keleti csoportjának sorsolását, mely ebben az évben változatlanul 10 csapatos lesz, kilenc fordulóval.

Örök élményt jelenthet

– Mivel két játékosunk, Szűcs József és Li Hongyang távozott a csapatból, többnyire a régi csapattagokra, Stadler Tamásra, Sztupák Zoltánra, Bodnár Józsefre és Macsuga Józsefre számíthatunk – fogalmazott Holdi László, a MEAFC-Miskolc asztalitenisz-szakosztályának vezetője. – Van két új asztaliteniszezőnk is. Dr. Tarsoly Zsófia korábban Debrecenben játszott az NB II.-ben, jelenleg pedig a Nyíregyháza női extraligás csapatát is erősíti. A DVTK-s Fischer Csaba kölcsönben játszik nálunk, hiszen a szabályok értelmében az NB I.-es csapatoknak kell egy U23-as játékost is szerepeltetniük. Túl nagy reményeink nincsenek, de egyszer sem megyünk majd feltartott kézzel a küzdőtérre. Az tény, hogy a MEAFC soha nem játszott még az NB I. közelében sem. A magasabb osztályban a kiadások is magasabbak, de egyesületünk elnöksége lehetőségeihez mérten támoga­tásáról biztosított bennünket. Amennyiben az első sze­zonban nem sikerül gyökeret vernünk az NB I.-ben, és kiesünk, akkor az NB II.-ben folytathatjuk. Mindenesetre a játékosoknak a következő hónapok, az, hogy az első osztályban szerepelhetnek, ott tanulhatnak, fejlődhetnek, örök élményt jelent majd. Bízunk benne, hogy a sportág szerelmesei rendszeresen szurkolnak majd nekünk hazai mérkőzéseinken, az E/4-es kollégium tornatermében. SZIS

(A borítóképen: A MEAFC-Miskolc tavalyi csapata, balról: Sztupák Zoltán, Szűcs József, Macsuga József és Stadler Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!