Cigánd SE

2021.08.08. 09:00

Gönczi Zoltán megköszöni a lányoknak, hogy végig kitartottak és ott voltak a meccseken

A leánykorosztályokat is megfelelő szintre szeretnék emelni Cigándon.

Molnár István

Forrás: Cigánd SE

A Nagymágocs NKSE és a Hajdúszoboszlói SE kizárása miatt 12 csapat fejezte be a női labdarúgó NB II. Keleti csoportjának 2020/2021-es küzdelemsorozatát, az utolsó helyen megyei csapat zárt: a Cigánd SE, amely csupán 4 pontot szerzett az előző szezonban (1 győzelem, 1 döntetlen).

– Hosszú és nehéz félévet tudhatunk magunk mögött – nyilatkozta Gönczi Zoltán, a bodrogköziek edzője. – A vírushelyzet miatt már február elejétől pótolnunk kellett az elmaradt bajnokikat. Nagyon rövid felkészülésünk volt, ami sajnos meg is látszott a csapaton. Szinte teljesen kicserélődött a keret, és idő kellett, mire megismerte egymást a csapat. Viszonylag kis létszámmal indultunk neki a bajnokságnak, sajnos a sérülések sem kerültek el minket, így már azt is bravúrnak tartottam, hogy végigvittük a szezont. Nem tudtunk eredményesek lenni, de köszönöm a lányoknak, hogy végig kitartottak és ott voltak a meccseken.

Kutatnak, toboroznak

A 2021/2022-es szezonban az alábbi klubok lesznek a második vonal Keleti csoportjának tagjai: Bodon Péter FC, Cigánd SE, Debreceni VSC-DEAC, Eger LSE, FC Hatvan, Gyulai Amazonok, Kazincbarcikai SC, Kész-St. Mihály FC, Monori SE, Nagykáta SE-Astra HFC, Nyírbátori LSE, Nyíregyháza Spartacus FC, Nyírség NSC, Szolnoki MÁV UFC, Újpest FC. A bajnokság augusztus 28–29-én veszi kezdetét.

– Sajnos, a nyarunk sem indult jól, nagyon sokan távoztak a felnőtt-, valamint az utánpótlás-korosztályokból is. Most folyamatosan toborzókat tartunk, és próbáljuk felkutatni a mozogni, focizni szerető környékbeli lányokat – tette hozzá Gönczi Zoltán.

Ami a tényeket illeti: a felkészülés július 29-én kezdődött Cigándon, és egészen pontosan tíz játékos távozott a csapattól.

– Húszfős keretet szeretnénk kialakítani, és így nekivágni a bajnokságnak – fogalmazott Gönczi Zoltán. – A legfőbb cél, hogy az utánpótlást megerősítsük, úgy, hogy évről évre növekedjen a létszám a korosztályos csapatokban. Ha nem is új alapokat képzelünk, de a fiúkörzetközpont mellett szeretnénk a női leánykorosztályokat is megfelelő szintre emelni, hogy ebben is meghatározó szerepet töltsünk be a régió­ban. Várjuk tehát lányok jelentkezését 10 éves kortól ­felnőttkorig, az összes csapatunkba.


A tények

Maradók: Bölömi Ibolya, Egyed Rebeka, Ésik Enikő, Gombos Emese, Kapéri Kitti, Kovács Barbara, Kovács Kamilla, Kertész Réka, Tomori Vanda, Tordai Ivett.

Eddigi érkezők: Balla Dorina, Ragány Annamária, Kurtos Ivett, Kovács Georgina, Kaskó Nikoletta. További érkezők még várhatóak.

(A borítóképen: Gönczi Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!