DVTK

2021.06.11. 08:00

Pályán az új stábbal dolgozó Diósgyőr

Az első közös edzést tartották csütörtökön a DVTK NB II-es labdarúgói számára.

Berecz Csaba

Fotó: Ádám János

A labdarúgó NB II. augusztus elejei rajtjára készülő Diósgyőri VTK csapata csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Benczés Miklós sport­igazgató és Kondás Elemér vezetőedző részvételével. Az eseményen bejelentésre került a szakvezetőt segítő szakmai stáb, amelyben benne maradt Dobos Attila erőnléti edző, érkezik viszont a Debreceni VSC-től Tuska János kapusedző, aki az ottani utánpótlás-akadémián dolgozott, valamint Igor Bogdanovic, aki a hajdúságiak NB ­III.-as tartalékcsapatának volt az edzője a legutóbbi időszakban. A DVTK-n belülről két fő csatlakozik Kondás Elemér stábjához, Kovács Ádám, aki az akadémia U15-ös korosztályának vezetőedzője volt, valamint a Mezőkövesdről történt visszatérését követően szintén a diósgyőri akadémiánál, videóelemezőként tevékenykedett Lugos József.

A fentiekkel összefüggésben máshol, a Magyar Labdarúgó-szövetségnél folytatja videóelemző munkáját Varga Samu (akire a korábbi szakmai stábból mint Zoran Zekic vezetőedző tolmácsára emlékezhetnek a drukkerek), illetve távozott és egy fővárosi klubhoz csatlakozik Andrusch József kapusedző. Utóbbi két szakembernek Benczés Miklós megköszönte az eddig végzett munkáját, és új munkahelyeiken minden jót kívánt nekik.

Egy hét megszakítással

Kondás Elemér a tájékoztató keretében elsőként arról beszélt, hogy hétfőn orvosi vizsgálatokkal kezdődött az évad, és az előző napokban különböző fizikai teszteken vettek részt a játékosok, és akiknek éppen nem volt jelenése ezen, azoknak „kiscsoportos” testgyakorló foglalkozást tartottak. Az is elhangzott, hogy a csütörtöki két tréning után ma is két közös gyakorlás szerepel a programban, szombaton pedig egy, majd a jövő héttől folytatódnak az alap-állóképesség megszerzését szolgáló edzések. A szakvezető azt is mondta, hogy a sok új játékos, a keret nagymérvű változásai miatt kezdték korán a munkát (tavalyi keret 15 légiósa közül egyre sem számítanak, csak a 3 kettős állampolgárságú labdarúgóra), de a jövő hét végén megszakítják majd a felkészülést.

Egyhetes pihenőt iktatnak be, mert túl hosszú lett volna nyolc héten át készülni a rajtra, így a bajnokságot közvetlenül megelőző etap öthetes lesz. Kondás Elemér arról is beszélt, hogy ez utóbbi időszak első hetének végén, vagyis július 3-án már edzőmeccset játszanak, az NB I.-es Kisvárda MG ellen, majd ezt követően sorrendben a Békéscsaba 1912 Előre, az Újpest FC, az FC Kosice, a Mezőkövesd Zsóry FC és a Debreceni VSC lesz az ellenfelük a bajnoki nyitányig. A DVTK vezetőedzője azt is elmondta: azért akarta, hogy erős ellenfelekkel mérkőzzön meg a Diósgyőr, mert így kapnak kellő meccsterhelést a bajnokság elejére, amelynek kezdetén, augusztusban sok mérkőzést kell játszaniuk.

A diósgyőri szakvezető arról is szót ejtett, hogy a játékosokat, a kölcsönből visszatérőket is ismeri, tisztában van mindenkinek a képességével, ám az is elhangzott, hogy a jelenlegi keret nyitott, nem tekinthető véglegesnek, lesznek még érkezők és ezzel összefüggésben távozók is.

Kondás Elemér újságírói kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a bajnokság előtt 5-6 csapat szokott kacérkodni a feljutással, de vannak, akik a startnál picit beragadnak, és azok az együttesek, amelyek az őszi évad végére nem kerülnek az élmezőnybe, azok a tavaszra már hiába erősítenek. Azzal kapcsolatban viszont, hogy jelen helyzetet figyelembe véve kik lehetnek harcban az első két hely megszerzéséért, nem említett csapatneveket a DVTK vezetőedzője, mert mint mondta, látni kellene, hogy melyik csapat milyen erősítéseket hajt végre, és ez igazából a bajnoki rajt előtt körvonalazódhat.

Gondolt rá, de...

Kondás Elemért arról is megkérdeztük, hogy nem gondolt-e arra, hogy stábja tagjának kérje fel Miskei Attilát, aki korábban Feczkó Tamás szakvezetői működése idején dolgozott az első csapat mellett edzőként, és megmaradt a DVTK kötelékében, a Miskolcra érkezése előtt pedig NB II.-es felnőttcsapat szakvezetője volt. A DVTK jelenlegi vezetőedzője azt válaszolta, hogy de, gondolt, akitől ebben a témában Benczés Miklós vette át a szót, és azzal folytatta, hogy Kondás Elemérnek valóban eszébe jutott Miskei Attila, de az ő szerepe változik a klubon belül, kikerül az edzők közül, és a felnőttcsapat magyarországi scoutja, játékosmegfigyelője, kiválasztója lesz. Vagyis az utóbbi választ adó sportigazgató közvetlen munkatársaként dolgozik majd, Benczés Miklós nyilatkozata szerint gyakorlatilag csatlakozik a szakmai stábhoz, annak bővebb körében, velük együtt dolgozik majd.

A sportigazgató a keret összetételéről szólva többek között arról beszélt, hogy a külföldiektől megváltak, hogy jól szálltak ki a légiósokkal kötött szerződésekből, és azt is mondta, hogy az új játékosok szerzésében is hatékonyak voltak, hiszen eddig már öt labdarúgó érkezését jelentették be (Hornyák Marcell, Oláh Bálint, Németh Márió, Szatmári Csaba, Eperjesi Gábor), és azt is megjegyezte, hogy a kölcsönből visszatérő labdarúgókkal is gyarapodott a keret. Benczés Miklós kijelentette, hogy a játékoskeret megerősítésén tovább dolgoznak, és azt is mondta, hogy az ezzel kapcsolatos tervek megvannak, de nem olyan egyszerű igazolni, nem elég valakire rámutatni, sokszor időre van szükség egy játékos megszerzésére.

Támadó, védő

– A keretre nézve látható, hogy a támadózónában még kell erősítés. Szeretnénk legalább két új játékost hozni, találgatásokba azonban nem szeretnék belemenni – utalt arra Benczés Miklós, hogy konkrét neveket nem akar kommentálni, majd az Észak-Magyarország azon felvetésére, hogy bal oldali védőt is akarnak-e, így folytatta: – A védelemben a bal oldali védő posztján jelenleg Bárdos Bence és Orosz Marcell tud játszani, ide is van jelöltünk, akit egyelőre nem sikerült megszerezni, mert az élvonalból is van kérője.

Szóba hoztuk a még két élő szerződésű légiósát is a keretnek. Grozavról azt mondta Benczés Miklós, hogy az MTK-nál már bejelentették a támadó érkezését, itt még azért nem a távozását, mert bár a megegyezés megvan a klubváltásról, az ezzel kapcsolatos tranzakció még nem zárult le. Drazicról azt nyilatkozta a DVTK sportigazgatója, hogy több magyar és külföldi csapat is érdeklődik a csatár iránt, a játékosnak és ügynökének választania kellene ezek közül, majd a Kisvárda, a Debrecen és az Újpest csapatait említette Benczés Miklós mint lehetséges „fogadót”. A diósgyőri sportvezető kérdésre válaszolva ismét megerősítette, hogy Molnár Gábort nem áll szándékában eladnia a klubnak, és a középpályás szerződésében nem is szerepel olyan kivásárlási ár, amelynek beérkezése esetén el kellene engedniük.

Benczés Miklós érdeklődésünkre hat olyan labdarúgót említett, akiknek a mostani hónap végén lejár a szerződésük, és a jövőjükről tárgyalni kell. Makrai, Iszlai, Bukrán, Farkas M., Tóth B. és Orosz M. neve hangzott el. Közülük Iszlai viszont biztos, hogy a nem DVTK-nál folytatja, Benczés Miklós kijelentése szerint a klub engedélyével maradt távol a szezonkezdettől, mert nem terveznek vele hosszabbítást.

Az első „teljes” keretes edzés

A DVTK a 2021/22-es évadban csütörtök délelőtt tartotta az első olyan edzését, amelyen a rendelkezésre álló „teljes” keret, 22 labdarúgója vett részt. Két kapus (Bukrán, Antal B.) és húsz mezőnyjátékos (Farkas M., Hegedűs J., Karan, Makrai, Márkvárt, Molnár G., Orosz D., Polgár, Suljic, Szűcs K., Zsiga M., Bárdos, Korbély, Orosz M., Tóth B., Zsolnai, Hornyák, Eperjesi, Németh M., Oláh B.).

A biztos távozónak tekinthető Drazic, Grozav és Iszlai felmentés kapott az edzések látogatása alól, Danilovic kapus rehabilitációs foglalkozáson vett részt, az egyik újoncnak, a Debrecentől érkező Szatmárinak pedig a klubja egyelőre nem adott engedélyt arra, hogy az ottani szerződésének lejárta előtt edzésbe álljon új munkahelyén. Hasonló a helyzet az edzői stáb két debreceni tagjával, Igor Bogdanovic és Tuska János sem tudott munkába állni csütörtökön.

(Kondás Elemér – fehérben – és a DVTK játékosai a csütörtök délelőtti edzésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!