DVTK Jegesmedvék

2021.02.20. 12:30

Még távolabb a kitűzött céljuktól

Péntek este idegenben játszottak a DVTK Jegesmedvék jégkorongozói.

Molnár István

20210108 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK - Trencin Tipos Extraliga férfi jégkorong mérkőzés. képen: Dániel Kiss #65

Forrás: ÉM

A szlovák bázisú Tipos Extraliga 40. fordulójában pénteken idegenbe szólította a sorsolás a diósgyőri-népkerti együttest. A házigazda Trencin a legjobb hatba kerülésért küzd, így nekik emiatt lett volna fontos a győzelemért járó pontok begyűjtése, míg a DVTK az utolsó előtti, 11. pozícióból azért harcol, hogy egyet legalább előrébb lépjen, és folytassa a bajnokságot a kvalifikációs szakaszban.

Előnyben a hazaiak

A vendégektől Rundqvist, a hazaiaktól Rehus és E. Svec engedett el egy életerős lövést az első harmadban, majd a mezőnyjáték volt domináns. Sojcik és Hecl jött a kísérletezők sorában, de löketeik nem értek hálót, csakúgy, mint Osterberg kísérletei. A találkozó első kiállítását J. Svec kapta 8:47 percnél, és úgy lehetett sejteni, hogy ez jó alkalom lehet a vezetés megszerzésére a DVTK-nak. A pakk azonban a Dukláé lett, Sojcik szedte le Anderson átadási kísérletét, a felső léc alá bombázva juttatta előnyhöz a házigazdát (1–0). A 15. percben mindkét gárda megfogyatkozott, miután trencséni részről Kukuca, a diósgyőri oldalról Magosi kapott kisbüntetést, de a 4 a 4 elleni csata sehol sem kamatozódott. Ezen felállás 18:02-től megismétlődött, ugyanis Jalasvaara magas bottal való játéka, és Vas keménykedése szintén büntetőpadot ért – az eredménye is ugyanaz volt.

Lőttek, majd kaptak

A második felvonásban éppen csak letelt volna két perc, amikor Rundqvist mozdulata volt szabálytalan, ő is mehetett egy kis kényszerpihenőre. A hazaiaknak 45 másodpercre volt szükségük, hogy a fórból gólt hozzanak össze: Berisha és Okuliar volt a korong útja, majd Ackered következett, aki Kiss mögé küldte a játékszert (2–0). Harmincegy másodperc múlva Vas kapott két percet, magas bottal való veszélyes játékért, azonban Kiss és a védők jól dolgoztak. A 29. perc elején Berisha kapott kiállítást, de nem ebből, ekkor szépítettek a Macik, hanem a 32. percben Walker (2–1). Esélyt kapartak ki maguknak a vendégek, jó volt a meccs, de a 38. percben Okuliar visszaállította a korábbi különbséget (3–1). A játékrészbe még belefért Lemcke – áthúzódó – büntetése.

Kontroll alatt tartották

A harmadik felvonás elején Dukla volt aktívabb, és a 44. perc elején Krajc is beköszönt a miskolciak kapujába (4–1). Ezzel már nagyon messzire került a DVTK a pontszerzéstől, de mint mondani szokták: ,,A korong csúszik.” A szlovák alakulat azonban kontrollálta az összecsapást, még az is belefért, hogy nem használták ki Láda kiállítását. Ugyanakkor az 58. perc közepén Sadecky lőtte a korongot a magyar csapat kapujába (5–1), végérvényesen eldöntve a csata sorsát. A Diósgyőr ezzel a vereséggel távolabbra került attól, hogy az alapszakasz után is folytassa az Extraliga küzdelmeit.


HK Dukla Trencin – DVTK Jegesmedvék 5–1 (1–0, 2–1, 2–0)

Trencsén, zárt ajtók mögött. V.: Novák, Fridrich – Ordzovensky, Stanzel.

Dukla Trencin: Karjalainen – Lemcke (2), Ackered 1, Sojcik 1, Paukovcek, Hecl – E. Svec, Starosta, Berisha (1), Reddick, Okuliar 1 (1) – Bokros, Jalasvaara, Chromiak, Rehus (1), Kettunen – Rajnoha, Krajc 1, Kukuca, J. Svec (1), Sadecky 1. Vezetőedző: Jan Pardavy.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Fredriksson, Hadobás, Anderson, Vas, Rokaly – Kiss D., Szirányi, Osterberg, Rundqvist, Walker 1 – Láda, Gőz, Magosi, Galanisz, Csányi – Vojtkó, Galajda, Lövei, Ritó. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc

Jan Pardavy: – Nagyon fontos mérkőzés volt számunkra, amit mindenképpen szerettünk volna megnyerni. A találkozó nagy részében fölényben voltunk, így azt hiszem, a sikerünk megérdemelt.

Tokaji Viktor: – A meccskezdésünkkel túl nagy gond nem volt, de megint egy olyan egyéni hibát vétettünk, amivel túl nagy előnyhöz juttattuk az ellenfelet, erre pedig nem szolgáltak rá. Hasonló hibából volt még kettő-három, ami nem megengedhető egy ilyen erős ellenfél otthonában. Nem játszottunk rosszul, voltak helyzeteink, de a befejezéseknél sokkal jobban kell koncentrálnuk.

(A borítóképen: Nem volt kérdés, hogy a házigazda szerzi meg a pontokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!