Kosárlabda

2021.01.16. 11:00

Alulmaradt a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK csapata a Ceglédi KE ellen

Az NB I/B kosárlabda megyei mérkőzései.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 16. forduló

Ceglédi KE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 95–58 (22–22, 24–8, 24–10, 25–18)

Cegléd, zárt ajtók mögött. V.: Varga Z., Mintál, dr. Szalóki.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Molnár B. (7/6), Szilasi (22/6), Kovács M. (10/6), Orliczki (7/3), Lajsz (9/3). Csere: Kovács Z. (-), Asszú (3), Eremiás (-), Taskó (-). Edző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor: – Nagyon jól kezdtünk, hála Istennek az utazásnak nyoma sem volt a csapaton. Az első negyedet meg is nyerhettük volna, ha egy picit máshogy alakul a vége. Sajnos, a második játékrésztől valami más következett, nagyon sok eladott labdánk volt, a meccs során összesen 26, és ezekből ellenfelünk sok könnyű kosarat szerzett. A hiányzók miatt pontban sem sikerült azt hozni, amit szerettünk volna. Azzal vigasztalhatjuk magunkat, hogy nekünk nem a Ceglédet kell legyőzni idegenben, és hogy azért tudtunk néhány dolgot gyakorolni, ami még jól jöhet.


Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 16. forduló

Nagykőrösi Sólymok KE – MEAFC-Miskolc (Kiskunfélegyháza, szombat, 17.00)

Szollár Gergely, a MEAFC-Miskolc edzője: – Az előző két meccsünket, a 2021-ben lejátszott bajnokikat ugyan elveszítettük, de ezek a találkozók egylabdás mérkőzések voltak, minimális különbséggel buktuk el a csatákat. Azonban a játék képe mind a két alkalommal biztató volt, és ezzel a felütéssel készülünk, ebből próbálunk meríteni a Nagykőrös elleni összecsapásra. A Sólymok ellen nem könnyű játszani, otthon nagyon erősek, de ha olyan teljesítményt tudunk nyújtani, mint az idei találkozókon, akkor lehet esélyünk a jó eredmény elérésére. Egészségügyi problémáink nem voltak az elmúlt napokban, a mostani meccsen igyekszünk tovább építeni a csapatba a közelmúltban csatlakozott új fiúkat, a Körmendről jött Érsek Marcellt, illetve a Debrecenből érkezett Tóth Gergőt.


Női kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 13. forduló

Szombathelyi Egyetem – Aluinvent-DVTK U23. (Szombathely, vasárnap, 15.00)

Tóth Viktor, az Aluinvent-DVTK U23 edzője: – Az Aluinvent-DVTK NB I.-es csapata a tervek szerint vasárnap Törökországba utazik, Európa-kupa-csoportkörtornára, úgyhogy van egy kis ütközés a programban, így nem számíthatunk Frindtre, aki az NB I/B-ben a legponterősebb játékosunk, mert ő Ankara felé veszi az irányt. Azonban a juniorcsapat keretéből szerencsére mindenki hadra fogható, és mindenképpen szeretnénk egy jó meccset játszani, a sok rutinos, az élvonalat is megjárt játékost a soraiban tudó szombathelyi csapat ellen. Idegenben játszunk, az első helyezett ellen, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk. A Vas megyei gárda ráadásul még veretlen, de ahhoz, hogy legyen esélyünk feljebb lépni és bajnoki címért versengő csapattá válni, ahhoz győznünk kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!