Mezőkövesd Zsóry FC

2021.01.23. 13:00

A sikeres rajt mindig fontos

Szombaton délután az ötödik és a nyolcadik helyezett csap össze Kisvárdán.

Kolodzey Tamás

Forrás: Mezőkövesd Zsóry FC

Az NB I.-es bajnokság 17. fordulója keretében a kisvárosok együttesei – a Kisvárda Master Good és a Mezőkövesd Zsóry FC – 14 óra 30 perctől küzdenek a pontokért. A hazaiak, eddigi jó szereplésükkel, a küzdelemsorozat egyik meglepetését okozzák, a fürdővárosiak pedig a rossz kezdés után magukra találtak, így nyugodtan várhatják az összecsapást.

A mérleg kedvező

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alakulat remek szezont zárt: őszi tizenöt mérkőzése közül hatot megnyert, öt döntetlen és négy vereség mellett 23 ponttal harcolta ki előkelő pozícióját. A nyírségieknek „mellesleg” van egy elmaradt mérkőzésük a Mol Fehérvár FC ellen, bár a papírforma szerint ezen pont nélkül maradnak majd. Érdekesség, hogy a Kisvárda találkozóin született a legkevesebb gól: Supka Attila együttese tizenhét szerzett és tizennyolc kapott találattal zárta az első felvonást. Ami a szerzett találatokat illeti, a dél-borsodiak sem állnak jól, hiszen Cseriék csak tizenhatszor vették be ellenfeleik hálóját és ez azt jelenti, hogy kilencven percenként – átlagban – mindössze egyszer örülhettek. A felek legutóbb októberben Mezőkövesden találkoztak és a várdaiak 2–1-re diadalmaskodtak. Az összesített a vendégek szempontjából így fest: hét találkozó, három győzelem, két döntetlen, két vereség. A mostani keretekben nem volt jelentős mozgás egyik klub háza táján sem, bár távozók vagy kölcsönbe kerülők még itt is, ott is lehetnek.

Elvégezték a munkát

– Nagyon rövid idő állt rendelkezésünkre a felkészülésre – mondta Pintér Attila, a fürdővárosiak vezetőedzője. – A munkát persze már novemberben elkezdtük, és január elejétől folytattuk. Amit elterveztünk, alapvetően elvégeztük. Három edzőmérkőzést játszottunk és lépésről lépésre haladtunk előre. Felkészülési találkozóinkon sok mindent visszakaptunk a játékosoktól, és a DVTK elleni meccs utolsó húsz percét leszámítva elégedett voltam a mutatott teljesítményünkkel. Természetesen mindig lehet tanulni és fejlődni, és bízom benne, hogy ezt hétről hétre, edzésről edzésre és meccsről meccsre meg is tesszük majd. Úgy gondolom, hogy az összes csapat számára élet-halál kérdése minden egyes mérkőzés, ennek jegyében a pályára lépő játékosoknak az elsőtől az utolsó pillanatig százszázalékosan kell koncentrálniuk, hiszen csak ekkor lehetnek eredményesek. Az a célunk, hogy a jelenlegi pozíciónkat megőrizzük és ne legyenek kiesési gondjaink.

Erős keretük van

– Az előkelő helyezés mindent elmond a Kisvárdáról, ellenfelünk nagyon erős kerettel rendelkezik, ráadásul télen nagyon jól igazolt – folytatta Pintér Attila. – Több poszton is kiváló játékosok alkotják a csapatot, a széleken és centerpozícióban is kiemelkedő labdarúgóik vannak. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni belőlük és megpróbáljuk rájuk erőltetni az akaratunkat, meglátjuk, hogy ezt mennyire sikerül megvalósítanunk. Igaz, hogy ősszel, az utolsó öt találkozón nyeretlen maradt a szabolcsi együttes, de a múlttal nem foglalkozom, csak előre tekintek, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz összecsapás vár ránk. Természetesen az a célunk, hogy megszerezzük a bajnoki pontokat.

A sárga-kékek kerettagjai közül Lakvekheliani és Serderov sérülés miatt nem szerepelhet. Karnitskit a Puskás Akadémia FC elleni utolsó őszi bajnokin kiállították, és egy mérkőzésre tiltották el, míg Farkas D. öt sárga lapja miatt hagyja ki a fordulót.


Az NB I. 17. fordulójának műsora

Január 23., szombat

14.30: Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC

17.00: Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC

19.30: Újpest FC – Mol Fehérvár FC

Január 24., vasárnap

13.30: Budafoki MTE – MTK Budapest

15.45: Paksi FC – Diósgyőri VTK

18.00: Budapest Honvéd FC – Zalaegerszegi TE FC (az Új Hidegkuti Nándor Stadionban)


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Eperjesi, Nesterov, Katanec, Vadnai – Besirovic, Berecz, Cseri – Vutov, Jurina, Nagy D.

(A borítóképen: Eperjesi (kékben) minden bizonnyal pályára lép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!