röplabda

2021.01.28. 11:00

A diósgyőriek megérdemelték a két pontot

Korábban elhalasztott bajnoki meccsét szerdán pótolta be a DVTK női röplabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Ádám János

A női Extraliga 9. fordulójában szerda este az Újpesti TE együttesét fogadta a Diósgyőr a városi sportcsarnokban. A tavalyi, fővárosi csatán a lila-fehérek nyertek, ám azóta, az év elején erősített a DVTK, így nem volt egyértelmű, hogy melyik csapat is fog győzni, hiába áll az UTE jóval előrébb a bajnoki tabellán.

Az első szettben az UTE szerzett némi előnyt (2–4), ez azonban egyáltalán nem riasztotta meg a házigazdát, többek között Kountourát, aki jól nyitott. Ezt követően picit beragadt a Diósgyőr, és 4–7-nél muszáj volt időt kérnie Toma Sándornak. Ez jót tett a hölgyeinek, akik maratoni menetet is nyertek (7–9). Az Újpest megcsinálta a pontjait (8–13), de jól mozgott a DVTK is, ide lehetett sorolni Szajkó egyszemélyes blokkját (10–13). Mojca keresztütését nem tudták fogni a másik oldalon (12–15), aztán jöttek vendég löketek is. Egri helyett Beddingfield érkezett a DVTK-ban, maradt a 3 pontos újpesti vezetés. Carabali nyitott hatásosat, majd Rachkovska „focizott”, és társai beütötték a labdát. 14–20-nál újabb DVTK-időzés jött, igyekeztek Hortonék, de maradt a hátrány, s vezetést szerzett az Újpest (18–25).

Időkérés, fordítás

A játékvezetők hazai hálóhoz érést láttak a második játszma elején, aztán volt megint egy hosszú játék, Mojca ügyesen a sáncra vágta a labdát (1–3). 3–6-nál kellett Horton pontos bombája, 5–7-nél meg újfent Mojca okos megoldása. Érezte a lehetőséget a DVTK, és Horton ügyes szervájával átvette a vezetést, amit nem nézhettek tétlenül a lilák (8–7). Egál­ban zajlott a csata (10–10), a becsúszó hibákat is igyekeztek feledtetni a hazaiak egy ponttal a következő menetnél. Amikor kellett, Carabali nyugtatta az Újpestet (13–15), de náluk sem ment mindig minden simán. Mojca életerős löketét nem tudták fogni a vendégek, akik 18–16-nál szünethez folyamodtak. Döntetlenről, 20–20-ról indult a hajrá, 21–23-nál Toma edző kért időt, fordítottak is (24–23), 25–24-nél egy fővárosi hiba jelentette az egyenlítést (26–24). A harmadik játszmában bekezdtek a lila-fehérek (0–4), 1–5-nél a hazai szakvezető adott tanácsokat. Ült egy Horton–Szajkó sánc (3–5), meg volt egy szépen kidolgozott támadás is. Az UTE is csinálta a maga dolgát, variációit (4–8), élvezetes volt a mérkőzés, mert mindkét fél fogott nagy labdákat, miközben a Diósgyőr egalizált (8–8). Jogosan örültek a házigazdák, mert teljes mértékben partiban voltak (11–11). 11–14-re ellépett az UTE, erre máris reagált a miskolci szakvezető, és jól tette (14–14). A budapestiek szakvezetője idegeskedett (19–18), nagyon szívósan játszott a DVTK (20–20). 23–24-nél a látogatók szakvezetője mondta el, mit kellene tenni, majd egy magas labdát nem kezeltek a házigazdák (23–25).

A negyedik felvonás is szorosan kezdődött (3–3), a DVTK-nak feltett szándéka volt az egyenlítés. Hortont váltotta Kovács E., de az Újpest ellépett (5–9). Mint előtte, úgy ezúttal is harcoltak Kiss E.-ék, és a jó mezőnymunkát pontok követték (13–12); naná, hogy szünetet kért Horváth András. Csak dicsérni lehetett Szajkóék mutatványát (17–13), ötletes megoldásokat mutattak be. Az Újpest kényszerben rengeteget is rontott (20–15), és hiába cserélgettek, s zárkóztak (23–20), a DVTK szép röplabdával ötödik szettre kényszerítette őket.

A döntő játszma előtt már biztos volt legalább az egy pont a DVTK-nak, de a kettőért szálltak harcba. Azonban ugyanígy az Újpest is, így folytatódott a nagy küzdelem, mialatt megérte Mojcának a székektől mentenie (6–3). Az egész meccset leképezte ez a szett is, 8–6-nál jött a térfélcsere. A Diósgyőr volt felszálló ágban, 10–6-nál időt kért a vendég tréner. Fel is jöttek, viszont a DVTK nagyon akart, és két pontot tett zsebre (15–12).


Diósgyőri VTK – Újpesti TE 3:2 (-18, 24, -23, 21, 12)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Vári, Soltész.

DVTK: Kountoura 1, Kiss E. 7, Szajkó 7, Egri 1, Horton 22, Mojca 22. Csere: Dömsödi (liberó), Kundrák (liberó), Beddingfield 6, Kovács E. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

UTE: Boros 1, Rachkovska 14, Carabali 16, Bezhandolska 11, Manninger 11, Kojdova 16. Csere: Karabasheva (liberó), Szabó L. 4, Németh 2, Villám 1, Petőváry. Vezetőedző: Horváth András.

Toma Sándor: – A kellő lélektani pillanatokban nem adta fel a csapat, egy nagyon jól játszó Újpestet sikerült nyomás alatt tartani, s ezt mi bírtuk el jobban fejben.

Horváth András: – Sorozatban ez volt az ötödik meccsünk. Kicsit elfáradtunk mentálisan, amit a DVTK kihasznált, amihez gratulálok nekik.

(A borítóképen: Ötszettes csatát vívtak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!